Groep 7/8B

Welkom in groep 7/8B

Vanaf de start van het schooljaar is er al veel gebeurd en gedaan in onze groep.

Zo zijn we gestart met het eerste thema van IPC ‘Nederland Waterland’. In dit thema hebben we geleerd bij aardrijkskunde over onze dijken, molens, stormvloedkeringen en polders.

Bij geschiedenis hebben we geleerd welke mensen belangrijk waren voor de Nederlandse waterbouw, hoe zat het nu precies met de stormvloed in 1953 en wie is Hansje Brinker.

Ook hebben we tijdens dit thema meer geleerd over Shantyliederen en hebben we geoefend met het maken van een tekst op een bestaand nummer. Het Shantykoor uit Wijk bij Duurstede kwam ons hierbij helpen en samen met de andere groepen 7 en 8 hebben we een heus koor gevormd.

Ook hebben we een veldles gekregen die georganiseerd is door Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Heel belangrijk, want zij zorgen voor onze dijken.

18 september mochten wij een heel bijzonder ervaring meemaken. Tijdens de Week van het Pesten zijn wij uitgenodigd om met onze klas mee te doen aan de Anti-Pestclub.

Onze klas werd omgetoverd tot een echte studio en we werden gefilmd voor een livestream van het Youtube kanaal van de Anti-Pestclub.

 

Op 25 september kwam ANWB Streetwise op bezoek. Tijdens deze les moesten we laten zien dat we allemaal trapvaardig zijn. Een heel parcours moest gefietst worden met en zonder gevulde rugzak, want dat maakt nogal een verschil. En ook of je een tas op een voordrager hebt. Dan blijkt het toch lastiger te zijn om bepaalde bochten te maken. We hebben geleerd wat reactietijd is en hoe dit er in de praktijk uitziet. Kortom, dit was een zeer leerzame ochtend.

 

Ook op het sportieve vlak blijven we niet achter. In de tussentijd hebben we meegedaan aan de Mariënhoeveloop (2,5 km hardlopen), hebben we een B-Fittest gemaakt en hebben we van meester Jan de directeur een bootcamp gekregen.

 

 

 

 

En…..ondertussen moeten we ook gewoon nog heel veel leren op het gebied van rekenen, taal en spelling. We leren staartdelingen, vermenigvuldigen met breuken, wat het lijdend en meewerkend voorwerp is. Hoe je de 1e, 2een 3epersoon vindt en op welke manier worden de leenwoorden geschreven.  Groep 7 is vrij snel gestart met de maandtaak en groep 8 heeft inmiddels de jaartaak ontvangen. Iedereen is hier zeer enthousiast mee aan de slag gegaan.

Kortom; we zijn druk maar zeer leerzaam gestart.

 

Welkom in groep 7-8B!

We zijn een gezellige groep met 28 leerlingen, netjes verdeeld over groep 7 en 8 met evenveel leerlingen. In onze groep zitten 13 meisjes en 15 jongens. Beide groepen hebben vorig jaar ook in een combinatieklas gezeten, maar zijn dit jaar aan een nieuwe groep gekoppeld.

Voor beide groepen is het een spannend en druk jaar. Groep 8 neemt aan het eind afscheid van de school en groep 7 stoomt zich klaar om de oudste van de school te worden. Hierbij horen voor beide groepen de nodige toetsen en contactmomenten met ouders over bijvoorbeeld het advies voor een vervolgschool. We vinden het belangrijk om te werken aan de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van de leerling. Vandaar dat groep 7 vanaf september begint met een maandtaak waarin zowel vaste onderdelen zitten als keuzeonderdelen. Groep 8 krijgt n.a.v. een kindgesprek een jaartaak op niveau. Als deze af is aan het einde van het jaar, mogen de kinderen twee dagen eerder op vakantie.

Dit jaar staan er weer verschillende onderdelen van IPC op het programma. Groep 7 gaat op schoolreisje en groep 8 op kamp. Ook zal er een maatschappelijke stage plaatsvinden voor groep 8.

Op maandag en dinsdag werkt juf Anouk in de groep en juf Willeke van woensdag t/m vrijdag.

Heeft u vragen of wilt u iets kwijt, wees dan welkom in de klas, bel naar school (locatie ‘t Kompas) of mail naar w.berends@dehorn.nl of a.wildervanck@dehorn.nl.

We hopen er een mooi, leerzaam en gezellig jaar van te maken!