Groep 1b

Welkom in de groep 1bWat gaat het schooljaar toch snel want ineens is het al bijna lente🌹🌷! We hebben zoals jullie kunnen lezen in de afgelopen weken weer heel veel leuke dingen beleefd! 

Vlak voor de voorjaarsvakantie hebben we genoten van een feestelijk carnavalsfeest, waar de beide groepen 1 sterk in vertegenwoordigd waren op het podium met een tof optreden in de “Horn’s got talent” show!
Groep 1a met een supergrappig moppentappers optreden van Philou en groep 1b met een groepsoptreden met zang en dans op het liedje “La Festa”.
 
 
Helaas werd het in de laatste dagen voor de vakantie toch ineens spannend of de 450 dozen met hulpgoederen van de zeer geslaagde inzamelactie voor het rampgebied in Turkije wel vervoerd konden worden.
De vervoerder zag de reis naar het rampgebied niet meer zo zitten en dus moesten we op zoek naar een andere vervoerder.
Juf Esther heeft alles op alles gezet en zelfs Hart van Nederland benaderd en zij was dan ook met haar gezin te zien op tv!🤩 Gelukkig kreeg zij al snel bericht van Said van stichting VHTS (vervoer hulpgoederen Turkije en Syrië). Hij heeft er dan ook voor gezorgd dat de hulpgoederen vervoerd konden worden. Op dinsdag 7 maart hebben we met alle leerlingen de vrachtwagen uitgezwaaid!
 
 
De groepen 1 groeien net als alle voorjaarsbloemen en de blaadjes aan bomen maar door en wat is het gezellig! 
We zijn de maandag na de voorjaarsvakantie begonnen met het thema Lente. Wat horen en zien we allemaal in dit seizoen, welke dieren horen en zien we, wat gebeurt er met de bomen en welke bloemen zullen als eerst gaan bloeien. 
Onze huishoek is dan ook een bloemenwinkel geworden, in de zandtafel kunnen de kinderen een boerderij maken en we zullen zelfs de komende weken de groei van onze zelf gezaaide tuinkers nauwlettend in de gaten houden.
 
 
Kortom we genieten volop van het steeds vaker buitenspelen in het zonnetje en al het andere wat de lente met zich meebrengt! 🌞🌱🌷🌼

  Inmiddels zijn de groepen 1 al aardig uitgebreid, er zijn de afgelopen maanden heel wat nieuwe kinderen bijgekomen. Het is mooi om te zien hoe de nieuwe leerlingen worden opgevangen en geholpen door de kinderen die al langer op school zitten.

We hebben door te spelen weer een hoop nieuwe dingen geleerd de laatste tijd! Zo  hebben we gewerkt aan de thema’s: vervoer, december en machines.

Tijdens het thema vervoer kwam de politie op bezoek op school. Alle leerlingen uit groep 1 mochten een kogelvrijvest passen, in de auto zitten en de sirene aanzetten. De vader van één van onze leerlingen kwam met de vrachtwagen naar school toe, waar we allemaal in mochten kijken. We hebben de laadklep uitgeprobeerd en gerend in de laadruimte.
In december werkten we rond de thema’s Sint en kerst. Sinterklaas kwam aan met een echte brandweerauto. Met kerst mochten we ‘s avonds op school komen eten en maakten we voor elkaar iets lekkers als kerstdiner.


Na de kerstvakantie voerden de juffen op het podium een toneelstukje op over het huis van de uitvinder. Er was een ‘echte’ aankleedmachine, wat super handig is. In de klas mochten we ook een machine uitvinden en leerden we over verschillende soorten apparaten en gereedschap.

Binnenkort krijgen we op school nog een demonstratie van enkele machines en apparaten door een ouder.

Voor de voorjaarsvakantie krijgen we ons 1e rapport. Voor de kinderen die nog maar net op school zijn wordt dit een verhaaltjesrapport met wat foto’s. De andere kinderen krijgen een rapport met bolletjes.

  

Het schooljaar is nog maar net van start gegaan en wat hebben de kleuters van groep 1b al veel beleefd, we noemen op de Horn deze weken niet voor niets de GOUDEN weken. 

We leren elkaar (beter) kennen door middel van opdrachten en spelletjes, we stellen groepsregels op met elkaar, we gaan ervoor om elkaar zoveel mogelijke helpen.

Dit alles doen we met de KiVa methode die we bij ons op school hanteren! Met behulp van Rik de Pauw, die in deze methode de kleuters op hun niveau van alles leert over gevoelens, vrienden maken, grenzen aangeven, problemen oplossen en het groepsgevoel versterken. Rik is nu al erg geliefd in de groep! 

Maar dat is nog niet alles… we hebben ook al een ècht ANWB Streetwise diploma mogen ontvangen!!

We hebben door middel van spelletjes, beelden, geluiden en ervaringen geleerd, hoe we veilig deel kunnen nemen in het verkeer. De kinderen mochten in deze les vanuit verschillende invalshoeken/voertuigen gaan ervaren wat je moet doen in het verkeer, welke geluiden hoor ik en wat moet ik dan doen, wanneer moet ik stoppen bij een verkeerslicht, waar moet ik op letten bij een vrachtwagen.

 

 

Wat hebben de kinderen hiervan genoten en wat waren ze allemaal trots op hun diploma. 

Er staat ons de komende tijd nog veel meer leuks te wachten! Daarover de volgende keer meer…

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]