Groep 1b

Welkom in de groep 1b

Een nieuw schooljaar in groep 1! šŸ˜Š

Gouden weken en KiVa

De eerste weken van dit schooljaar zitten er alweer op! Wat zijn we goed gestart en wat hebben we het gezellig met elkaar in de groepen 1. In de afgelopen weken hebben wij veel aandacht besteed aan de groepsvorming met behulp van de Gouden weken en de start met KiVa in de groepen 1!

 

Tijdens de Gouden weken en KiVa lessen doen we veel spelletjes die voor welbevinden, verbondenheid, groepsvorming, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid zorgen. We leren ook hoe we met elkaar omgaan, hoe we emoties bij onszelf en anderen kunnen herkennen en hoe we daarmee om kunnen gaan.

In ieder thema staat er een groepsafspraak centraal. We gaan voor een super leuk schooljaar! Ons eerste thema van de KiVa lessen deze periode is dan ook:

ā€œ We willen samen een groep zijn want dat is fijnā€ !

Tijdens de ouders informatieavond begin september hebben we de ouders, naast alles wat hun kind zal gaan leren en ervaren in groep 1, ook kennis laten maken met de KiVa methode. De kinderen hebben zelf een uitnodiging voor hun ouders gemaakt, zoals je hierboven kunt zien. De opkomst die avond was dan ook groot!

Het werd een groot succes! Peter te Riele van KiVa hield een presentatie in de hal en er was ook een hele leuke activiteit in de kring, waarbij de ouders kennis konden maken met een groepsles van KiVa die boordevol spelletjes zit!

Waar staat KiVa voor:

De afkorting KiVa is afgeleid van de Finse woordenĀ Kiusaamista Vastustava (tegen pesten). Het woord ‘kiva’ betekent ‘leuk’, ‘fijn’ of ’tof’.

Dat is dan ook precies waar we met de groepen 1 maar ook met de rest van de school voor gaan!