Groep 1b

Welkom in de groep 1bInmiddels zijn de groepen 1 al aardig uitgebreid, er zijn de afgelopen maanden heel wat nieuwe kinderen bijgekomen. Het is mooi om te zien hoe de nieuwe leerlingen worden opgevangen en geholpen door de kinderen die al langer op school zitten.

We hebben door te spelen weer een hoop nieuwe dingen geleerd de laatste tijd! Zo  hebben we gewerkt aan de thema’s: vervoer, december en machines.

Tijdens het thema vervoer kwam de politie op bezoek op school. Alle leerlingen uit groep 1 mochten een kogelvrijvest passen, in de auto zitten en de sirene aanzetten. De vader van één van onze leerlingen kwam met de vrachtwagen naar school toe, waar we allemaal in mochten kijken. We hebben de laadklep uitgeprobeerd en gerend in de laadruimte.
In december werkten we rond de thema’s Sint en kerst. Sinterklaas kwam aan met een echte brandweerauto. Met kerst mochten we ‘s avonds op school komen eten en maakten we voor elkaar iets lekkers als kerstdiner.


Na de kerstvakantie voerden de juffen op het podium een toneelstukje op over het huis van de uitvinder. Er was een ‘echte’ aankleedmachine, wat super handig is. In de klas mochten we ook een machine uitvinden en leerden we over verschillende soorten apparaten en gereedschap.

Binnenkort krijgen we op school nog een demonstratie van enkele machines en apparaten door een ouder.

Voor de voorjaarsvakantie krijgen we ons 1e rapport. Voor de kinderen die nog maar net op school zijn wordt dit een verhaaltjesrapport met wat foto’s. De andere kinderen krijgen een rapport met bolletjes.

  

Het schooljaar is nog maar net van start gegaan en wat hebben de kleuters van groep 1b al veel beleefd, we noemen op de Horn deze weken niet voor niets de GOUDEN weken. 

We leren elkaar (beter) kennen door middel van opdrachten en spelletjes, we stellen groepsregels op met elkaar, we gaan ervoor om elkaar zoveel mogelijke helpen.

Dit alles doen we met de KiVa methode die we bij ons op school hanteren! Met behulp van Rik de Pauw, die in deze methode de kleuters op hun niveau van alles leert over gevoelens, vrienden maken, grenzen aangeven, problemen oplossen en het groepsgevoel versterken. Rik is nu al erg geliefd in de groep! 

Maar dat is nog niet alles… we hebben ook al een ècht ANWB Streetwise diploma mogen ontvangen!!

We hebben door middel van spelletjes, beelden, geluiden en ervaringen geleerd, hoe we veilig deel kunnen nemen in het verkeer. De kinderen mochten in deze les vanuit verschillende invalshoeken/voertuigen gaan ervaren wat je moet doen in het verkeer, welke geluiden hoor ik en wat moet ik dan doen, wanneer moet ik stoppen bij een verkeerslicht, waar moet ik op letten bij een vrachtwagen.

 

 

Wat hebben de kinderen hiervan genoten en wat waren ze allemaal trots op hun diploma. 

Er staat ons de komende tijd nog veel meer leuks te wachten! Daarover de volgende keer meer…

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

Willeke heeft een fantastische prijs gewonnen op de onderwijsbeurs. Voor 3750 euro boeken van uitgeverij Zwijsen. Super cadeau voor de schoolbieb🎈 https://t.co/Qv7cMYamR5 obsdehorn photo