Groep 6A

Welkom in groep 6B

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het IPC thema “Jong en Oud”. Voor de start namen alle kinderen een babyfoto van zichzelf mee en mochten zij raden wie er op de foto stond. Sommige kinderen zijn niet echt veranderd: die gezichtjes haalden we er zo uit. Maar soms was het moeilijk en moesten we geholpen worden.  In de klas maakten we een foto galerij en een tafel met baby spullen. Leuk en leerzaam om met elkaar over vroeger te praten en te ontdekken hoe we allemaal al veranderd zijn.

 

 

 

 

We hebben veel geleerd over de ontwikkeling van jong naar oud, we deden onderzoek, raadpleegden verschillende bronnen en maakten plannen en ontwerpen. Een moeder met een baby kwam vertellen over de verzorging van haar dochtertje en een andere moeder vertelde over haar werk als bejaardenverzorgster.  De IPC wand werd elke keer aangevuld en gaf tenslotte een overzicht van alles wat we gedaan en geleerd hadden.

De ouders werden uitgenodigd om de wand te bekijken en kregen uitleg van de kinderen. Ook werden er mooie PowerPoint presentaties getoond.

 

 

 

Als afsluiting voor de kinderen bezochten we het museum Dorestad voor een kijkje in grootmoeders tijd. We maalden koffiebonen, stopten sokken, speelden met bikkels en schreven met een griffel op een leitje. Jammer dat het thema is afgelopen. Maar het volgende thema van IPC wordt vast weer net zo boeiend en leerzaam!

 

We hebben een fijne periode achter de rug waarin hard gewerkt is. Zo zijn we druk geweest met het afnemen van de cito’s en natuurlijk hebben de kinderen allemaal hun rapport gekregen.  We zijn trots op ze. Wat heeft iedereen goed zijn best gedaan!

 

 

 

 

 

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het IPC-thema  “Zij maakten het verschil”. We hebben informatie opgezocht en verwerkt over belangrijke en  beroemde mensen uit de geschiedenis. Maar we zijn ook op zoek gegaan naar kunstenaars en hun werken en naar  mensen uit de muziek.  

De IPC-wand werd langzaam aan gevuld met alles wat we geleerd en gedaan hebben. Tekeningen à la Picasso en Andy Warhol, mindmaps over Anne Frank en Koning Willem I, schilderijen geïnspireerd op  Vincent van Gogh en presentaties over beroemde mensen. We hebben het thema afgesloten met een tentoonstelling waarbij ook de ouders mochten komen kijken. We hebben er veel van geleerd!


 

De eerste periode van dit schooljaar zit er al weer op. Wat zijn die eerste weken omgevlogen! In het begin was het misschien nog wel even wennen, maar alle kinderen hebben inmiddels hun draai gevonden en zitten al weer lekker in het ritme van de school. Ze hebben hard gewerkt aan taal, spelling, rekenen, lezen en alle andere vakken. We merken dat de kinderen zelfstandiger worden en goed hun best doen. Er heerst een goede werksfeer in de klas.

Het eerste IPC thema van dit schooljaar hebben we ook al weer afgesloten. We werkten en leerden over uitvindingen en machines. In de klas werd de IPC wand iedere keer bijgevuld met het werk  van de kinderen en zo konden we volgen wat we allemaal al geleerd hadden. We ontwierpen zelf ook uitvindingen en deden proefjes en experimenten.

Onze groep doet dit schooljaar mee aan “De Voel Jij Je Lekker-Tour”. We krijgen gastlessen over voeding, beweging en een gezonde leefstijl. De eerste gastles  ging over de Schijf van Vijf. Goed om te weten welke producten gezond zijn en die je dagelijks binnen moet krijgen. Ook bewegen is een speerpunt in onze groep. Er zitten veel sportieve kinderen in de klas. Bij de Mariënhoeve-loop hadden we zelfs twee winnaars. Gefeliciteerd Charlotte en Dex! We hebben eenmaal in de week een blokuur gym en tussen de lessen door doen we soms ook bewegingsspelletjes. Zo oefenen we de tafels joggend. Leuk en leerzaam.

We hebben de periode tot de herfstvakantie afgesloten met de Engelse musical “Snowwhite en de missing Dwarves”. Dat was een groot succes met een spetterende Pinokkio dans!