Groep 6A

Welkom in groep 6B

De eerste periode van dit schooljaar zit er al weer op. Wat zijn die eerste weken omgevlogen! In het begin was het misschien nog wel even wennen, maar alle kinderen hebben inmiddels hun draai gevonden en zitten al weer lekker in het ritme van de school. Ze hebben hard gewerkt aan taal, spelling, rekenen, lezen en alle andere vakken. We merken dat de kinderen zelfstandiger worden en goed hun best doen. Er heerst een goede werksfeer in de klas.

Het eerste IPC thema van dit schooljaar hebben we ook al weer afgesloten. We werkten en leerden over uitvindingen en machines. In de klas werd de IPC wand iedere keer bijgevuld met het werk  van de kinderen en zo konden we volgen wat we allemaal al geleerd hadden. We ontwierpen zelf ook uitvindingen en deden proefjes en experimenten.

Onze groep doet dit schooljaar mee aan “De Voel Jij Je Lekker-Tour”. We krijgen gastlessen over voeding, beweging en een gezonde leefstijl. De eerste gastles  ging over de Schijf van Vijf. Goed om te weten welke producten gezond zijn en die je dagelijks binnen moet krijgen. Ook bewegen is een speerpunt in onze groep. Er zitten veel sportieve kinderen in de klas. Bij de Mariënhoeve-loop hadden we zelfs twee winnaars. Gefeliciteerd Charlotte en Dex! We hebben eenmaal in de week een blokuur gym en tussen de lessen door doen we soms ook bewegingsspelletjes. Zo oefenen we de tafels joggend. Leuk en leerzaam.

We hebben de periode tot de herfstvakantie afgesloten met de Engelse musical “Snowwhite en de missing Dwarves”. Dat was een groot succes met een spetterende Pinokkio dans!