Groep 7A

Welkom in groep 7A

De eerste periode zit er alweer op. Een periode waarin we samen veel geleerd en gedaan hebben, zowel op leergebied, als op het creatieve en sociale vlak.

De Gouden Weken

 

Zo zijn we na de vakantie begonnen met ‘De Gouden Weken’, erg belangrijk voor een goede groepsvorming, waarbij de kinderen elkaar, na de lange vakantie, weer goed hebben leren kennen. Dit was ook erg fijn voor onze 2 nieuwe leerlingen, Nora en Riad. Uiteraard leerden ze ook de leerkrachten beter kennen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Samen letters en getallen maken

IPC                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

We hebben met IPC gewerkt aan het thema ‘ Nederland Waterland. Zo  hebben we o.a. geleerd over De Watersnoodramp, dijken, stormvloedkeringen en polders. Maar ook over mensen die belangrijk zijn geweest voor de Nederlandse waterbouw.

Door Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden was er een veldwerk georganiseerd, waarbij de kinderen in de praktijk leerden over onze dijken.

Uiteraard kwamen ook de creatieve vakken aan bod. Zo kregen we o.a. een gastles van het Shantykoor uit Wijk bij Duurstede en hebben we geoefend met het maken van een tekst op een bestaand nummer. Natuurlijk hebben we daarna ook samen ons Shantylied gezongen.

ANWB Streetwise

Dinsdag 25 september kwam ANWB Streetwise weer bij ons een gastles verzorgen. Deze keer gingen ze aan de slag met de trapvaardigheid. Maar ook aan de veiligheid in het verkeer werd uitgebreid aandacht besteed. De les werd afgesloten met een ritje op een elektrische step. Dit was voor iedereen wel een hele leuke verrassing.

            Trapvaardigheid                                                            Elektrische step           

 

         

Mariënhoeveloop 

Ieder jaar doen wij mee aan de Mariënhoeveloop. Na een leerzame clinic en een aantal trainingen waren de kinderen er vrijdag 28 september klaar voor. Het evenement werd geopend met een gezamenlijke opening en daarna mochten ze dan eindelijk van start. En wat hebben ze het allemaal goed gedaan. Finn wist zelfs in het zeer sterke veld beslag te leggen op de 3eplaats.

 

 

Anglia certificaat  

Voor de zomervakantie hadden de kinderen het Anglia examen gemaakt en ……. Iedereen is geslaagd. Woensdag 19 september konden we dan eindelijk de dik verdiende certificaten uitdelen. En wat zijn we trots dat alle kinderen het zo goed gedaan hebben.

 

 

 

Musical ‘Snowwhite and her missing dwarfs’