Groep 7A

Welkom in groep 7A

De tweede periode… Een drukke, maar zeker ook een zeer leerzame en gezellige periode.

 Topografie

We zijn gestart met onze nieuwe methode ‘Topotaken’ van de Junior Bosatlas.

Groep 7 leert dit schooljaar van alles over Europa. Ook wordt Nederland herhaald.
De kinderen werken in samen tijdens het maken van de lessen. Na een aantal lessen krijgen de kinderen een toets.

The Daily Mile

De kinderen van groep 7a lopen tegenwoordig ‘The Daily Mile’. ‘The Daily Mile’ is een eenvoudig concept voor de basisschool. De kinderen gaan samen met hun klasgenootjes in de frisse buitenlucht hardlopen. Hierdoor verbetert hun conditie en hun concentratievermogen. Voordat we eraan begonnen is er eerst een 0-meting geweest. In juni volgt de eindmeting. De kinderen lopen ‘The Daily Mile’ 4 keer per week. 

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt…… Met de hele klas aan tafel.                                                                   Gezellig en gezond samen ontbijten, vrijdag 9 november was het weer zover. Het ontbijtbuffet was goed gevuld en de kinderen hebben er ook goed van gegeten. Een prima start van de dag.       

Proefsluiting Waterpoort

Op maandag 5 november vond de proefsluiting plaats van de Waterpoort. Dit gebeurt 2x per jaar en wordt uitgevoerd door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Deze keer was het de eer aan Jari Kuiper uit groep 8a. Hij was de grote winnaar van de veldwerkquiz van het thema van IPC ‘Nederland Waterland’ en mocht de sluiting uitvoeren. Erg bijzonder voor hem.                                      De overige prijswinnaars uit de groepen 7a/ 7/8 en 8a mochten er ook bij deze unieke gebeurtenis aanwezig zijn.   

Brandveiligheid in huis

Alle kinderen van groep 7 hebben een boeiende gastles gehad van brandweermannen. Ze hebben veel geleerd over de brandveiligheid in huis. Ze mochten zichzelf na de deze les ook een echte ‘Woningchecker’ noemen. Met een mooi shirt en een checklist zijn ze op pad gegaan om het huis van een bekende te checken.      

Bloembollen poten

Op beide locaties hebben alle kinderen van onze school bloembollen gepoot. Dit was een initiatief van de gemeente Wijk bij Duurstede. Aan de zijkant van de locatie ’t Kompas hebben de kinderen van de groepen 6 t/m 8 met veel enthousiasme talloze bloembollen gepoot. Wat zal dat mooi zijn als ze in het voorjaar uitkomen.                      

IPC

 ‘Hoe leren wij’. Wat gebeurt er in ons hoofd als we leren, hoe leren we eigenlijk het best en wat betekenen de termen ‘growth en fixed mindset’? We hebben ook naar onszelf gekeken… Hoe denk ik, wat zou ik ook kunnen denken en kunnen anderen mij helpen om iets te leren. Als afsluiting van het thema mochten de kinderen proberen diverse  breinbrekers op te lossen. En wat deden ze dat goed.      

Sinterklaas

Wat was het een leuke dag… Na het ontvangst van de Sint en zijn Pieten hebben we d.m.v. een dobbelspel de prachtige surprises uitgepakt. Wat was er veel werk van gemaakt. Ook de gedichten waren erg mooi. Als afsluiting van de dag mochten we met Sint en zijn Pieten op de foto.

Wat hebben we genoten…

Schaatsen

Schaats bij Duurstede …… Er was een kunstijsbaan gerealiseerd op de markt in Wijk bij Duurstede. Alle kinderen vanaf groep 3 mochten daar met hun klas gaan schaatsen.        

 Met z’n allen schaatsen op de markt … met lichtjes en kerstmuziek.  Wat was het gezellig en wat ging het goed. Echt genieten voor de kinderen, zo leuk om te zien.

Kerst

De klas mooi versierd, ’s ochtends de haard ‘aan’ in de klas met gezellige muziek. Wat is deze periode toch altijd gezellig. Er is ook met alle groepen tegelijk geknutseld, onderbouw en bovenbouw  gemengd. Wij hebben gezellig geknutseld met groep 4/5 van juf Margriet. En wat zijn de kransen mooi geworden. Dat geldt ook voor de kerststukjes die de kinderen van groep 6 t/m 8 gemaakt hebben. Naast de gezelligheid mochten de resultaten er zeker zijn. En tot slot het Kerstdiner … wat was het gezellig en lekker. En de Kerstman kwam ook nog langs, dat maakte de avond helemaal compleet.

Nu lekker genieten van de vakantie.

De eerste periode zit er alweer op. Een periode waarin we samen veel geleerd en gedaan hebben, zowel op leergebied, als op het creatieve en sociale vlak.

De Gouden Weken

 

Zo zijn we na de vakantie begonnen met ‘De Gouden Weken’, erg belangrijk voor een goede groepsvorming, waarbij de kinderen elkaar, na de lange vakantie, weer goed hebben leren kennen. Dit was ook erg fijn voor onze 2 nieuwe leerlingen, Nora en Riad. Uiteraard leerden ze ook de leerkrachten beter kennen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Samen letters en getallen maken

IPC                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

We hebben met IPC gewerkt aan het thema ‘ Nederland Waterland. Zo  hebben we o.a. geleerd over De Watersnoodramp, dijken, stormvloedkeringen en polders. Maar ook over mensen die belangrijk zijn geweest voor de Nederlandse waterbouw.

Door Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden was er een veldwerk georganiseerd, waarbij de kinderen in de praktijk leerden over onze dijken.

Uiteraard kwamen ook de creatieve vakken aan bod. Zo kregen we o.a. een gastles van het Shantykoor uit Wijk bij Duurstede en hebben we geoefend met het maken van een tekst op een bestaand nummer. Natuurlijk hebben we daarna ook samen ons Shantylied gezongen.

ANWB Streetwise

Dinsdag 25 september kwam ANWB Streetwise weer bij ons een gastles verzorgen. Deze keer gingen ze aan de slag met de trapvaardigheid. Maar ook aan de veiligheid in het verkeer werd uitgebreid aandacht besteed. De les werd afgesloten met een ritje op een elektrische step. Dit was voor iedereen wel een hele leuke verrassing.

            Trapvaardigheid                                                            Elektrische step           

 

         

Mariënhoeveloop 

Ieder jaar doen wij mee aan de Mariënhoeveloop. Na een leerzame clinic en een aantal trainingen waren de kinderen er vrijdag 28 september klaar voor. Het evenement werd geopend met een gezamenlijke opening en daarna mochten ze dan eindelijk van start. En wat hebben ze het allemaal goed gedaan. Finn wist zelfs in het zeer sterke veld beslag te leggen op de 3eplaats.

 

 

Anglia certificaat