Groep 7A

Welkom in groep 7A

De Nationale Voorleeswedstrijd

 

Vandaag mocht Jikke namens onze school meedoen aan de voorronde van de regionale voorleeswedstrijd van de regio Zuid Oost Utrecht. 

Aangemoedigd door familie, een aantal klasgenoten en 2 juffen heeft Jikke met veel enthousiasme voorgelezen. Wat was het deelnemersveld sterk en wat was het spannend.

Helaas is Jikke niet door naar de volgende ronde, maar wat heeft ze het goed gedaan 👍🏻 

We zijn trots op je, Jikke 🌸

 Er waren veel leerlingen die een attribuut mee hadden of zelfs verkleed waren in het thema “Mythen en Legenden” 🎅🦸‍♂️🧚‍♀️🧙‍♂️🧛‍♀️ Er werd over de catwalk gelopen en geraden welk figuur je nou eigenlijk was. Sommige leerlingen werden niet geraden 🤔 Dit blijft nog spannend tot a.s. vrijdag 🤫

 

   

De tweede periode… Een drukke, maar zeker ook een zeer leerzame en gezellige periode.

Topografie

We zijn inmiddels gestart met de methode ‘Topotaken’ van de Junior Bosatlas.   Groep 7 leert dit schooljaar van alles over Europa. Ook wordt Nederland herhaald.                               De kinderen werken in samen tijdens het maken van de lessen. Na een aantal lessen krijgen de kinderen een toets.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt…… Met de hele klas aan tafel.  Gezellig en gezond samen ontbijten, vrijdag 8 november was het weer zover. Het ontbijtbuffet was goed gevuld en de kinderen hebben er ook goed van gegeten. Een prima start van de dag.

 SPARK

De hele school heeft 2 weken gewerkt aan het thema ‘SPARK’.

‘SPARK’ gaat over 150 jaar Amsterdam-Rijnkanaal. Het kanaal kruist 9 keer met een rivier. Bij elke kruising zal een kunstwerk van de kunstenaar Ruud Kuijer geplaatst worden. Zijn demo van één van zijn kunstwerken is in de hal van ’t Kompas te bewonderen. We hebben ook kennis gemaakt met de kunstenaar. Hij heeft een gastles gegeven waarin hij o.a. heeft verteld over de Waterwerken en de geschiedenis van het Amsterdam Rijnkanaal. Ook heeft hij de kinderen geleerd waar ze op moeten letten als ze zelf een kunstwerk gaan maken. En de resultaten van de kunstwerken van de kinderen mochten er zijn. We hebben het project afgesloten met een Kahoot quiz over het project ‘SPARK’ en het Amsterdam Rijnkanaal.

 IPC   

“De onderzoekers”

Het tweede thema stond in het teken van onderzoek doen. We zijn gestart met een gezamenlijke opening in de hal, waar op het podium een plaats delict was nagebootst. Door de inspecteur is verteld dat de kinderen richting het eind van het thema een examen moeten afleggen om aan te tonen dat zij kunnen observeren, meten, rapporteren en presenteren. Om de kinderen te laten oefenen zijn wij aan de slag gegaan met verschillende onderzoeksvragen:

⁃ Uit welke kleuren bestaat een zwarte stift?                                                                                                        ⁃Bestaan alle zwarte stiften uit dezelfde kleuren en scheiden ze op dezelfde manier                                       ⁃ Welk product heeft de hoogste zuurgraad?                                                                                                       ⁃ Welk materiaal absorbeert het beste?                                                                                                               ⁃ In welk materiaal kun je ijs het beste in vervoeren?                                                                                              ⁃ Welke papiersoort is het sterkst?

         

Naast bovengenoemde onderzoeksvragen hebben de kinderen ook zelf een mini-onderzoekje gedaan. Tijdens dit onderzoek hebben ze elkaar beoordeeld op onderzoeksvaardigheden. Iedereen heeft het examen behaald. Knap gedaan 😊

Als afsluiting van het thema hebben wij het spel “Moord op het water” gespeeld. In groepjes moesten de kinderen verschillende personages ondervragen om antwoord te krijgen op de vragen:

 

⁃ Wie heeft de moord gepleegd?                                                                                                                           ⁃ Waar is de moord gepleegd?                                                                                                                                ⁃ Wat is het moordwapen?                                                                                                                                     ⁃ Waarom is de moord gepleegd?

De kinderen zijn vol enthousiasme met het spel bezig geweest.   Wij vonden het enorm leuk dat er een 5-tal ouders was die ons wilde helpen door een rol te spelen tijdens het spel.

 Sinterklaas

Wat was het een leuke dag… Na het ontvangst van de Sint en zijn Pieten hebben we d.m.v. een dobbelspel de prachtige surprises uitgepakt. Wat was er veel werk van gemaakt. Ook de gedichten waren erg mooi. Als afsluiting van de dag mochten we met Sint en zijn Pieten op de foto.

Wat hebben we genoten…

Turnclinic

We hebben een leuke turnclinic gehad, verzorgd door een trainer van Levitas.                                         Zo hebben de kinderen de roltechniek geoefend, diverse oefeningen op de evenwichtsbalk gedaan en volop gezwaaid aan de rekstok of de brug. Tot slot mochten ze allemaal nog in de schuimbak. Dat was helemaal voor iedereen een feestje.

 Schaatsen

Schaats bij Duurstede …… Er was ook dit jaar een kunstijsbaan gerealiseerd op de markt in Wijk bij Duurstede. Alle kinderen vanaf groep 3 mochten daar met hun klas gaan schaatsen.Met z’n allen schaatsen op de markt … met lichtjes en kerstmuziek.  Wat was het gezellig en wat ging het goed. Echt genieten voor de kinderen …

Kerst

De klas mooi versierd, ’s ochtends de haard ‘aan’ in de klas met gezellige muziek. Wat is deze periode toch altijd gezellig. Er is ook met alle groepen tegelijk geknutseld, onderbouw en bovenbouw  gemengd. Wij hebben gezellig geknutseld met groep 1/2 van juf Geke. En wat zijn de werkstukken mooi geworden. Dat geldt ook voor de kerststukjes die de kinderen van groep 5 t/m 8 gemaakt hebben. Naast de gezelligheid mochten de resultaten er zeker zijn. En tot slot het Kerstdiner … wat was het gezellig en lekker. En de Kerstman kwam ook nog langs, dat maakte de avond helemaal compleet. 

De eerste periode zit er alweer op. Een periode waarin we samen veel geleerd en gedaan hebben, zowel op leergebied, als op het creatieve en sociale vlak.

De Gouden Weken

Zo zijn we na de vakantie begonnen met ‘De Gouden Weken’, erg belangrijk voor een goede groepsvorming, waarbij de kinderen elkaar, na de lange vakantie, weer goed hebben leren kennen. Dit was ook erg fijn voor onze 2 nieuwe leerlingen, Thijmen en Milou. Uiteraard leerden ze ook de leerkrachten beter kennen.

IPC                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

We hebben met IPC gewerkt aan het thema ‘De wijde wereld’. Zo hebben we o.a. geleerd over waar ons voedsel vandaan komt, welke producten Nederland importeert en exporteert,  hoe mensen in het verleden handel hebben gedreven en hoe fairtrade de boeren en producenten in armere landen helpt. Daarbij hebben de kinderen ook voor het eerst een debat gevoerd.

 

Mariënhoeveloop 

Ieder jaar doen wij mee aan de Mariënhoeveloop. Na een leerzame clinic en een aantal trainingen waren de kinderen er vrijdag 27 september klaar voor. Het evenement werd geopend met een gezamenlijke opening en daarna mochten ze dan eindelijk van start. En wat hebben ze het allemaal goed gedaan. Na afloop werd iedereen beloond met een mooi vaantje.

Anglia certificaat  

Voor de zomervakantie hadden de kinderen het Anglia examen gemaakt en ……. Iedereen is geslaagd. Woensdag 11 september konden we dan eindelijk de dik verdiende certificaten uitdelen. En wat zijn we trots dat alle kinderen het zo goed gedaan hebben.

Rots en Water

Rots en Water is een sociale weerbaarheidstraining waarbij je leert voor jezelf opkomen in de omgang met anderen. Er wordt veel aandacht besteed aan o.a. lichaamshouding, ademhaling het bewaken van je grenzen, het leren omgaan met de grenzen van anderen groepsdruk en pestgedrag; je leert steviger in je schoenen staan.

De kinderen van groep 7 krijgen om de week Rots en Water training. Zo hebben ze o.a. nagedacht over wat Rots en Water ze kan brengen, samen gewerkt aan een contract van de klas en hebben ze al meerdere fysieke oefeningen gedaan, zoals spel en lichaamsoefeningen.

Naast de diverse activiteiten hebben de kinderen ook nog hard gewerkt en veel geleerd op het gebied van rekenen, taal en spelling en zijn ze ook gestart met de maandtaak. Een nieuwe onderdeel in groep 7, waar de kinderen erg enthousiast mee aan de slag zijn gegaan.

De herfstvakantie was dan ook dik verdiend.

  

Speaking and Rhythm Contest

Donderdag 26 september is de jaarlijkse “Speaking and Rhythm Contest” gehouden. Dit is een activiteit waarbij kinderen een voordracht houden in het Engels. Het is één van de activiteiten die we inzetten op de spreekvaardigheid te bevorderen en te laten horen.

In de onderbouw is de “Rhythm Contest” gehouden. Leerlingen van groep 1 tot en met 4 droegen in het Engels een versje, verhaaltje of liedje voor. Het was een verrassing hoe vrij de jongste deelnemers een liedje of versje op het podium deden. De jury was vol lof.

In de bovenbouw doen we de “Speaking Contest”. Leerlingen van groep 5 t/m 8 droegen in het Engels een mini spreekbeurt voor over een zelfgekozen onderwerp.  Dit hadden zij thuis voorbereid. We zijn trots op de deelnemers en de jury die zich al zo goed in het Engels kunnen uitdrukken. 

 

Welkom bij groep 7a

 

Groep 7a krijgt les van juf Irma (ma-di-woe-vrij) en juf Majorie (do).

Er zitten dit jaar 30 kinderen in onze groep, waarvan wij 2 nieuwe leerlingen welkom hebben mogen heten.
We zitten, samen met 4 andere groepen van de bovenbouw, op de locatie ’t Kompas.
In groep 7 zullen de vaardigheden, die al eerder aangeleerd zijn, weer verder uitgebouwd worden.
Er worden dezelfde vakken aangeboden, maar er komt uiteraard ook nieuwe lesstof bij.

De maandtaak is nieuw. Naast verplichte taken kunnen de kinderen zelf ook taken kiezen waar ze graag aan werken. Plannen en zelfstandig kunnen werken spelen een grote rol tijdens de maandtaak. De kinderen zullen hierbij ook begeleid worden.

Er zal extra aandacht aan verkeer besteed worden. Op maandag 30 maart 2020 zal het Nationaal theoretisch verkeersexamen weer plaatsvinden, waar groep 7 altijd aan meedoet. De datum van het praktijkexamen is nog niet bekend.

Net als andere jaren doen we ook weer mee aan het Anglia examen.

Dit schooljaar gaan we ook weer werken aan een aantal thema’s van IPC. De kinderen zullen zelf op zoek gaan naar informatie, onderzoeken, samenwerken en presenteren.

De gymlessen zijn op dinsdag en donderdag. Dinsdag in de gymzaal bij de Mariënhoeve en op donderdag buiten. Deze lessen zullen over het algemeen op het schoolplein plaatsvinden.

Naast de gymles lopen de kinderen ook meerdere keren per week de The Daily Mile en doen ze in klas ook regelmatig energizers.

We werken uiteraard ook aan de groepsvorming en mogen dit schooljaar met de groep starten met ‘Rots en Water’, een sociale weerbaarheidstraining.

In groep 7 krijgen de kinderen 2 taken huiswerk per week. Ze hebben hier een mooi overzicht voor, de huiswerkplanner. We helpen ze met het plannen en om het goed bij te houden in hun agenda.

Uiteraard maken we ook tijd voor andere leuke dingen, zoals een excursie, een bezoek aan een theater en gastlessen.
Wij hopen dat het een leerzaam, maar vooral ook een heel leuk en gezellig schooljaar wordt.

Wij hebben er in ieder geval veel zin in!

Mochten er vragen zijn, dan bent u natuurlijk altijd van harte welkom.

Juf Majorie en juf Irma

 

Kalender

meer

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

You have no events for this day

meer

You have no events for this month

meer

You have no events for this month

U heeft geen evenementen

stec_replace_image
stec_replace_icon

stec_replace_summary

stec_replace_desc_short
0d 0h 0m 0s
Expired
In Progress

stec_replace_location

stec_replace_timespan

 • stec_replace_icon

  stec_replace_summary

  stec_replace_date


 • Submit an event

  Click to submit your own event

  Event Details

  Enter Event Details

  Event Date and Time

  Enter event date and time

  By day:
  Repeat gap:
  Repeat ends on:
  Date exception:

  Event Guests, Organizers and Schedule

  Guest

  Name

  Over

  Social Links

  Organizer

  Name

  Over

  Social Links

  Schedule Timespan

  Datum en tijd

  Name

  Icon

  Color

  Details

  Event System Details

  Author Information

 • stec_replace_summary

  Awaiting approval


 • stec_replace_tags
  Invited
  stec_replace_icon
  stec_replace_summary stec_replace_short_desc
  Expired
  In Progress
  stec_replace_guest_name stec_replace_product_name stec_replace_location stec_replace_date RSVP to Event
  stec_replace_image
  stec_replace_icon
  stec_replace_date_big
  stec_replace_date
  stec_replace_tags
  stec_replace_summary
  stec_replace_short_desc
  • Event Info

  • Location

  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comments

  stec_replace_tags

  stec_replace_summary

  stec_replace_description
  • stec_replace_title
   Organizer of stec_replace_event
   stec_replace_about
   stec_replace_social
  • 0

   days

  • 0

   hours

  • 0

   minutes

  • 0

   seconds

  • Attend

  • Decline

  Evenement is verlopen

  Event is in progress

  Attachments

  Import to Google Calendar

  Location

  stec_replace_location

  Get Directions

  Get Directions

  Could not find route!

  Details

  stec_replace_details

  No schedule

  stec_replace_date stec_replace_time
  stec_replace_title
  stec_replace_desc
  stec_replace_avatar
   stec_replace_social

  stec_replace_name

  stec_replace_about

  You are invited to this event!

  • Attend

  • Decline

  • stec_replace_name
    stec_replace_status

   stec_replace_name

  Weather data is currently not available for this location

  Weather Report

  Vandaag stec_replace_today_date

  stec_replace_today_icon_div

  stec_replace_current_summary_text

  stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

  Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

  Humidity stec_replace_current_humidity %

  Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

  Forecast

  Datum

  Weather

  Temp

  stec_replace_date

  stec_replace_icon_div

  stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

  stec_replace_5days

  Next 24 Hours

  Powered by Forecast.io

  Twitter

  19 hours ago
  Vandaag de eerste dag dat werknemers van ‘Goedpand’ werken aan de plaatsing van 120 zonnepanelen🌞 https://t.co/r1F52J43cr obsdehorn photo