Groep 8 De Horn naar Ameland of toch Texel
Enkele weken geleden zaten we nog diep in Corona tijd. Alle evenementen werden afgelast. Ook schoolkampen en schoolreisjes gingen niet door. Heel spijtig maar helaas.
Totdat de scholen weer begonnen en bleek dat de kans op besmetting door kinderen nihil bleek te zijn.
Kunnen we dan toch naar Ameland? De directeur van De Horn had contact met het RIVM en met een onderwijsjurist. Kinderen tot 12 jaar? Geen probleem!
Het kamp naar Ameland kon doorgaan. Totdat op het allerlaatste moment, de kinderen waren het kamp op Ameland al aan het voorbereiden, de provincie Friesland er een stokje voor stak. Ameland werd gecanceld.
De leerkrachten vonden dit zeer teleurstellend en zochten een creatieve uitweg. Friesland niet, maar de kansen liggen wellicht in Noord-Holland. We gaan naar Stayok op Texel. Een superlocatie in Den Burg.
De kinderen en leiding van De Horn hebben een fantastische tijd gehad op Texel. Ze hebben genoten op het strand, veel gefietst en een bezoek gebracht aan zeehondencentrum Ecomare.
Het verhaal van ‘de man zonder hoofd’ dat verteld werd in het nachtelijke bos, zullen de kinderen niet zo snel vergeten. Gruwelijk eng.