Vrijdagmorgen op 1 april rond 8.30 uur kregen alle kinderen van De Horn een snoepgebitje. Past niet echt bij een gezonde school, maar het was goedmakertje voor de leerlingen.

Bijna alle leerlingen hadden de afgelopen tijd al gezorgd voor een tandenborstel, want in april zou er om 12.00 uur na de lunch de tanden worden gepoetst. Dit zou een vereiste zijn om ‘gezonde school’ te blijven.
Als je nieuw beleid invoert in een organisatie, dan heb ik altijd wat weerstand. Ook bij deze 1 april grap schreven verschillende ouders de school een mail.
Opmerkingen van ouders: ‘Het komt mij over of het al bepaald is voor het behalen van het vignet en ik weet niet of ik achter dit beleid kan staan voor mijn dochter.’ Ik doe hier niet aan mee.’
‘Mijn zoon heeft een dure tandenborstel. Deze gaat zeker niet mee naar school en heel eerlijk vind ik het ook onzin om tanden te poetsen. Dus heeft hij morgen geen tandenborstel mee en ik wil ook niet dat hij zijn tanden gaat poetsen na zijn lunch!’

Het tanden poetsen gaat niet door op De Horn. Het was wederom een geslaagde ouderwetse 1 april grap. De Horn heeft een reputatie van het verzinnen en uitvoeren van goed uitgewerkte grappen. Chinees geven van groep 3 t/m 8, lesgeven met de Ipad  -ouders moeten een Ipad aanschaffen-, opname van het tv programma Idols. Het heeft gezorgd voor vele verontwaardigde reacties van ouders.

Volgend jaar valt 1 april op een zaterdag, best jammer.

De eerstvolgende 1 april op een schooldag is op maandag 1 april 2024. Ouders zijn gewaarschuwd.