Op woensdagmiddag 12 maart om 13.00 uur arriveerden de kinderen en hun begeleiders van uit Sittensen, een plaats nabij Hamburg, in Wijk bij Duurstede.

 Waarom deze uitwisseling?

De voertaal is Engels. Op deze manier kunnen de leerlingen de taal, die ze op school en op vele andere plaatsen mee in contact komen, in de praktijk oefenen. De kinderen uit Duitsland spreken nog niet zo goed Engels als de kinderen van de Horn. Er zal dan ook regelmatig een paar Duitse woorden te horen zijn. Meertaligheid is een groot voordeel.

Het is goed om leerlingen internationale ervaring op te laten doen tijdens hun schoolperiode. Ze kunnen de eigen cultuur leren kennen en de andere waarderen.

 Het leukste station van Nederland

Voor de elfde keer organiseren de twee scholen een uitwisseling. Het programma is ieder jaar weer anders. Op donderdag zijn de kinderen dit jaar naar ‘Het leukste station van Nederland’ geweest.  In het spoorwegmuseum in Utrecht hebben de kinderen een rondleiding gehad door een Engelse gids.

Gastgezinnen

De kinderen verblijven bij gastgezinnen, die ervoor zorgen dat de ze een fijne tijd hebben in Wijk. Zwemmen, spelletjes doen, naar een springkussenparadijs….een greep uit de verschillende activiteiten

 Een dag op een Nederlandse school

Op vrijdag zijn de kinderen de hele dag op school. Ze doen mee met de- voor een deel- aangepaste lessen. Daarnaast verzorgde Paul Seelen op deze dag een aantal sociale weerbaarheidslessen. Deze lessen worden iedere week in alle groepen van de school gegeven.

 Hoogtepunt

Voor de kinderen is een uitwisseling met een buitenlandse school een zeer bijzondere ervaring. Vaak voor het eerst zonder vader en moeder met klasgenoten op reis.

Op woensdag 18 maart vertrekken de Wijkse leerlingen naar Sittensen. Dit wordt weer een mooi avontuur. Iedereen komt met een schat aan ervaringen op zaterdag weer thuis.