Zestien leerlingen uit groep 6 en 7 zijn op woensdagmorgen 7 maart vertrokken naar onze partnerschool in Sittensen.  De uitwisseling met deze Duitse school wordt al voor de tiende keer georganiseerd. Het thema tijdens deze uitwisseling is ‘Art’.  In Sittensen verzorgen de collega’s van de Grundschule het gehele programma. Op zaterdagmorgen  vertrekken de kinderen, soms met tranen in de ogen, weer richting Wijk bij Duurstede.

Gastgezinnen

De kinderen slapen in Duitsland en in Wijk bij Duurstede bij gastgezinnen, heel spannend. Maar ze worden allemaal ‘in de watten gelegd’. Een super ervaring voor alle deelnemers.

Engels

Als de leerlingen in Sittensen en onze Duitse gasten in Nederland aankomen, dan wordt de voertaal Engels. Het is even wennen, maar na verloop van tijd gaat het steeds beter. Vanzelfsprekend helpen de gastouders de kinderen als de Engelse woorden even niet paraat zijn.

Bezoek uit Duitsland

Op woensdag 14 maart arriveren de Duitse kinderen in Wijk bij Duurstede. Het programma wordt dan geheel door leerkrachten van De Horn georganiseerd.

Een bezoek aan het Van Gogh museum en van de ‘Elektruck’ staan onder andere op het programma. In de Elektruck maken de kinderen hun eigen elektronische muziek. Op zaterdagmorgen 10 maart wordt de uitwisseling afgesloten. Tot volgend jaar.