Ieder schooljaar mogen kinderen van De Horn van groep 6 en 7 op uitwisseling met onze partnerschool ‘Grundschule Sittensen’ in Duitsland. Ook dit jaar vertrokken we met ongeveer twintig leerlingen naar Sittensen. Daar werden we ontvangen door de directeur Ilse Cartens en door de gastouders.

De kinderen vertrokken daarna naar de gastgezinnen. Dat is best spannend voor de kinderen…vier dagen met zijn tweeën wonen bij een vreemd Duits gezin. De voertaal tijdens deze uitwisseling is ook nog Engels. De kinderen van onze school hebben daar overigens weinig problemen mee, omdat er vanaf groep 1 Engelse lessen worden gegeven. In dat gebied waren in het verleden veel Nederlandse militairen gelegerd. Zo was er één gastgezin waar naast het Engels en Duits ook Nederlands werd gesproken. Communicatie dus geen probleem!

De volgende dag komen ze meestal met de verhalen hoe anders het in het gezin is. Veel is hetzelfde, soms is het anders. Ander brood, ander beleg…….kortom anders, maar ook prima.

Dit jaar hebben de leerlingen geoefend voor een grote uitvoering met Afrikaanse trommels. Op vrijdag waren alle ouders van de school uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitvoering.

Op zaterdagmorgen zijn we vertrokken naar Wijk bij Duurstede. Na een bezoek aan de Mac kwamen we rond 16.00 uur weer in Wijk aan. Voor de kinderen was het spannend, maar dat was het zeker voor de ouders ook! Blij dat iedereen weer veilig thuis was aangekomen.

Het tegenbezoek vindt plaats van 12 maart tot 15 maart. Kinderen hebben op onze school enkele lessen gevolgd en zijn onder andere naar een klimhal geweest.

We kijken terug op een geslaagde uitwisseling. Een mooie ervaring voor de leerlingen.