Groep 5A

Welkom in groep 5A

 

Welkom op de pagina van groep 5A!

Wij zijn met 23 heel gezellige kinderen in de klas en twee juffen. Dit jaar krijgen we les van juf Chantal (ma-di-woe) en juf Willeke (woe-do-vrij). Op woensdag zijn we gezellig met twee leerkrachten en wordt de groep verdeeld, zodat we aan een aantal vakken meer aandacht kunnen besteden in kleinere groepen. Dat is super fijn. In februari zal juf Roassanne weer terugkomen van zwangerschapsverlof.

Op dinsdag gymmen we altijd in de gymzaal bij ‘t Anker en op donderdag bewegen we buiten op het plein. We bewegen niet alleen tijdens de gymlessen, maar ook tijdens spelling, reken- of taallessen. We leren vaak door te bewegen. Dat is voor deze sportieve klas erg leuk.

Dit jaar ligt er een focus op de leesmotivatie. We hebben een leeshoek in de klas, blind-daten met boeken, lezen op sommige momenten waar we maar willen (in het raam, onder de tafel, op de stoel van de juf of lekker buiten) en hebben net gewerkt rondom de boeken van Roald Dahl. Want kinderen die lezen leuk vinden, leren goed lezen en kennen veel woorden.

IPC mag natuurlijk niet ontbreken. Daar gaan we gewoon mee verder en behandelen we dit jaar weer nieuwe thema’s waarbij we oefenen met nieuwe vaardigheidsdoelen. Nieuw dit schooljaar is de afname van het Anglia examen. Groep 5 doet daar voor het eerst aan mee. Met dit examen kijken we naar vaardigheid van het gebruik van de Engelse taal.

Door het jaar heen willen we jullie natuurlijk op de hoogte houden van alle leuke dingen die we doen in de klas. Dit doen we door info te geven via de SchoolApp, maar we plaatsen ook dingen op deze site. Dus bezoek deze website regelmatig voor leuke verslagen van onze avonturen in groep 5.

Juf Chantal en juf Willeke