Groep 5A

Welkom in groep 5A

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de groepspagina van groep 5a. Groep 5a is een gezellige klas met 23 enthousiaste kinderen. Juf Janet werkt op alle dagen, behalve op donderdag. Op donderdag staat juf Esther voor de klas.

De kinderen hebben al veel geleerd vorig jaar. Toch zijn ze nog lang niet uitgeleerd. Het rekenen wordt uitgebreid met optellen en aftrekken tot en met de 1000. We blijven dit jaar ook de tafels herhalen. Want dat is handig om snel te kunnen rekenen en bij delen en vermenigvuldigen.

Alle kinderen kunnen lezen, maar we gaan oefenen met moeilijkere boeken met een nieuwe methode. Daar zit ook begrijpend lezen in. Zodat we leren verschillende tekstsoorten te begrijpen. Elke dag besteden we aandacht aan taal en spelling. We werken daarbij op de coolbooks.

Dit jaar gaan we ook weer werken aan een aantal thema’s van IPC. Daarbij zullen we zelf op zoek gaan naar informatie, samenwerken, onderzoeken en presenteren. De IPC muur zal steeds voller worden met alle dingen die we geleerd hebben.

Naast hard werken doen we natuurlijk nog veel meer in de klas. Zelfstandigheid wordt steeds belangrijker en we leren hoe we het werk moeten plannen. We leren veel nieuwe Engelse woorden met behulp van de methode Our Discovery Island en in mei gaan we mee doen aan het Anglia examen.

Groep 5a heeft op vrijdag gymnastiek in de gymzaal op het Anker en op donderdag gymmen we buiten. Drie keer per week lopen we de Daily Mile.

Wil je weten wat wij verder allemaal doen n de klas? Kom dan af en toe een kijkje nemen op deze pagina. We gaan er een leuk jaar van maken met z’n allen!

 

juf Janet en juf Esther