Groep 5a

Welkom in groep 5a

 

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de groepspagina van groep 5. Onze groep is een gezellige klas met 19 enthousiaste kinderen. Juf Angelina is elke dag aanwezig. Samen maken we van elke dag een feestje!

De kinderen  hebben al veel geleerd vorig jaar. Toch zijn ze nog lang niet uitgeleerd!

Voor rekenen gebruiken we de methode ‘Wereld in Getallen’. Groep 5 leert optellen en aftrekken tot en met 1000 en gaat druk aan de slag met het leren van de deeltafels. Natuurlijk blijven we de keersommen ook veel herhalen  Dit doen wij door middel van coöperatief- en bewegend leren opdrachten, in de klas en buiten op het plein.

Alle kinderen kunnen al lezen. We gaan dit jaar oefenen om moeilijkere boeken te kunnen lezen. Begrijpend lezen wordt steeds belangrijker. Daarnaast besteden we ook elke dag aandacht aan taal, spelling, grammatica en woordenschat met behulp van de methode ‘Taaljacht’.

Naast het leren doen we natuurlijk nog veel meer in de klas. Zelfstandigheid wordt steeds belangrijker. Zo leren we hoe we het werk moeten plannen. We praten veel Engels en hebben in het voorjaar het Anglia examen. Ook besteden we samen veel aandacht aan regels en afspraken. Dit doen wij met behulp van de KIVA methode. Jezelf (mogen en kunnen) zijn vinden wij heel belangrijk. We komen voor elkaar op, helpen elkaar en zorgen voor elkaar.

Groep 5 heeft op vrijdag een uur gymnastiek in de gymzaal van basisschool ‘t Anker . Op donderdag gymmen we lekker buiten.  Uiteraard is er ook aandacht voor de creatieve vakken, zoals tekenen, knutselen, dans, drama en muziek!

Ook werken wij met de methode IPC. Dit is een methode waarin wij de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, techniek en natuur samenpakken in ééngroot project. We onderzoeken, bedenken, creëren en presenteren.

We gaan er dit jaar een leuk jaar van maken met z’n allen! Natuurlijk zijn jullie altijd welkom om een kijkje te komen nemen in de klas.

Juf Angelina en de kinderen van groep 5.

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]