De middenbouw

Welkom in de middenbouw

Welkom bij de middenbouw
In de middenbouw zijn de volgende groep ondergebracht:

Groepsleerkracht van groep 4-5b :
Margriet en Leslie

Groepsleerkracht van groep 4a :
Maaike en Debby

Groepsleerkracht van groep 5a :
Willeke en Roassanne

Klik op de groep voor meer informatie.

  

Namens de middenbouw van De Horn hier een stukje over de start van dit nieuwe schooljaar. In de middenbouw zijn de volgende groepen: Groep 4A Jessica en Debby, Groep 4/5  Margriet en Leslie, groep 5 Willeke en Chantal/Roassanne.

Wat fijn dat we weer gewoon naar school kunnen en elkaar live kunnen ontmoeten. Wat zo gewoon was en ineens niet meer kon is gelukkig weer normaal.

We zijn gestart met de Gouden weken. Groepsvorming is heel belangrijk aan het begin van het jaar. Wat zijn onze regels en hoe gaan we met elkaar om? Daar maken we afspraken over, hebben gesprekjes en doen spelletjes. Met meester Paul hebben we  Rots & Water lessen. Daar werken we ook aan de sociale vorming van de kinderen als individu en als groep.

We hebben een paar werken aan het project “Spark”gewerkt. Er is in de klas aandacht aan besteed en we zijn naar buiten gegaan. We weten nu van alles over rivieren en kanalen en de bijzondere ligging van Wijk bij Duurstede bij de kruising van de Lek en het Amsterdams Rijnkanaal. Nu zijn we gestart met het Thema “Mijn wereld, mijn omgeving, mijn stad. Dit sluit mooi aan. De thema’s die we behandelen, zijn verwerkt in Units uit IPC. Dat is een internationale methode voor wereldoriëntatie. We werken vanuit doelen. Kennisdoelen en vaardigheidsdoelen. Daarnaast werken we ook aan persoonlijke leerdoelen.
Natuurlijk werken we ook hard aan vakken zoals taal en rekenen. Daarbij maken we verwerkingen op de computer, op papier en leren we ook door middel van lessen bewegend leren. Het liefst ook buiten.

En zo zullen er nog veel meer leuke en leerzame activiteiten volgen!