Gezonde school

Gezonde school

Obs De Horn maakt zich sterk voor een gezonde lifestyle. We stimuleren leerlingen en leerkrachten om gezond te eten, meer te bewegen, niet te gaan roken, geen alcohol en drugs te gaan gebruiken en zich weerbaar op te stellen. Gezonde leerlingen zijn immers gelukkiger én presteren beter.

 

Pauze en lunch

We vragen de ouders om voor de pauzes uitsluitend volkoren of bruin brood, fruit of groente mee te geven. Geschikt beleg voor in het trommeltje is beleg dat niet te veel verzadigd vet en zout bevat. Zoals 30+ kaas of smeerkaas, ei, pindakaas zonder toegevoegd zout of suiker. Koekjes en snoepjes horen niet op het schoolplein thuis. Dat geldt ook voor suikerhoudende drankjes. Geef liever water, thee of melk mee naar school.

 

Jarig

Als een kind jarig is, is het feest. Natuurlijk mag er dan getrakteerd worden. Maar bij ons op school vragen we ouders wel om de traktaties klein te houden en niet te calorierijk te maken. Geschikt voor traktaties vinden wij bijvoorbeeld groente en fruit in een leuk jasje. Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een rozijndoosje, een handje naturel popcorn, soepstengel, klein koekje of een minirolletje of zakje met kleine (suikervrije) snoepjes of dropjes.

 

Voor meer informatie verwijzen we naar het Voedingsbeleid van De Horn.

 

Daily mile

In een aantal groepen worden de lessen dagelijks even onderbroken voor ‘The Daily Mile’: een rondje rond de school rennen, en dan weer fris aan het werk. We merken dat de kinderen fitter worden, en dat ook hun concentratieniveau, stemming en positieve gedrag verbeteren.

Sport

Behalve gymlessen zijn er ook tal van sportevenementen, waaraan de school deelneemt. Onze leerlingen doen enthousiast mee aan de Mariënhoeveloop, de Avond4Daagse en voetbal- en hockeytoernooien.

Seksuele vorming

In alle groepen wordt aandacht besteed aan seksuele vorming. In deze lessen gebruiken we de materialen van Rutgers. Samen met de kinderen bespreken we onder meer wat normaal is, waar je grens ligt en hoe je die aangeeft.

Psychisch gezond

We vinden het belangrijk dat kinderen niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch gezond zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Daarom praten we niet alleen óver, maar ook mét leerlingen. Zit je lekker in je vel? Gaat het goed op school en/of thuis? Hierbij is ook het contact met de ouders van essentieel belang.

 

 

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]