Groep 5-6b

Welkom in groep 5-6b

 

Welkom op de pagina van groep 5/6!

 

 

Wij zijn met 25 heel gezellige kinderen in de klas en twee juffen. Dit jaar krijgen we les van juf Roassanne (ma-di-woe) en juf Willeke (do-vrij).

Op dinsdag gymmen we altijd in de gymzaal bij ‘t Anker en op donderdag bewegen we buiten op het plein. We bewegen niet alleen tijdens de gymlessen, maar ook tijdens spelling, reken- of taallessen. We leren vaak door te bewegen. Dat is voor deze sportieve klas erg leuk.

Dit jaar ligt er een focus op de leesmotivatie. We hebben een leeshoek in de klas, blind-daten met boeken, lezen op sommige momenten waar we maar willen (in het raam, onder de tafel, op de stoel van de juf of lekker buiten) en we werken rondom thema’s als de Roald Dahlweek en Kinderboekenweek. Want kinderen die lezen leuk vinden, leren goed lezen, ontspannen en kennen veel woorden.

Voor spelling, taal en grammatica starten we dit jaar voor groep 6 met een nieuwe methode: Taaljacht. Hierin worden we per thema meegenomen in de wereld van taal. Aan het eind van ieder thema is er een presentatie die in vele verschillende vormen kan zijn zoals het maken van een woordenboek, een presentatie voor de klas, een verhaal etc. Groep 5 heeft vorig jaar ook gewerkt met Taaljacht en gaan we dus ook verder waar we gebleven waren.

IPC mag natuurlijk niet ontbreken. Daar gaan we gewoon mee verder en behandelen we dit jaar weer nieuwe thema’s waarbij we oefenen met nieuwe vaardigheidsdoelen. Nieuw dit schooljaar is de afname van het Anglia examen. Groep 5 doet daar voor het eerst aan mee. Groep 6 maakt dit jaar weer een niveau hoger. Met dit examen kijken we naar vaardigheid van het gebruik van de Engelse taal. Groep 6 maakt dit jaar verder kennis met Topo en huiswerk. Spannend…

Door het jaar heen willen we jullie natuurlijk op de hoogte houden van alle leuke dingen die we doen in de klas. Dit doen we door info te geven via onze app Parro, maar we plaatsen ook dingen op deze site. Dus bezoek deze website regelmatig voor leuke verslagen van onze avonturen in groep 5/6.

Juf Roassanne en juf Willeke