Groep 5-6b

Welkom in groep 5-6b

IPC thema vervoer

 

De eerste maanden in groep 5 & 6 zijn alweer voorbij. We hebben de afgelopen maanden een hoop nieuwe dingen geleerd. Inmiddels zijn we weer helemaal gewend aan elkaar en gaan we de gezellige decembermaand bijna in.We zijn deze week gestart met een nieuw thema van IPC: vervoer. Tijdens dit thema richten we ons op aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, kunstzinnige vorming en internationaal.

We leren o.a. hoe we naar andere landen kunnen reizen, over vervoersmiddelen in het verleden en vergelijken we vervoersmiddelen in andere landen. Alle activiteiten zijn erop gericht om zelfstandig te lezen, onderzoeken, schrijven en illustreren, maar de kinderen zullen ook veel in groepjes samenwerken en oefenen met presenteren.
Natuurlijk koppelen we dit thema aan de activiteiten rondom sint en kerst.
 

 

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de groepspagina van groep 5-6. Onze groep is een gezellige klas met 26 enthousiaste kinderen. Juf Debby werkt op maandag en dinsdag en op de andere dagen werkt juf Maaike.

De kinderen  hebben al veel geleerd vorig jaar. Toch zijn ze nog lang niet uitgeleerd!

Voor rekenen gebruiken we de methode ‘Wereld in Getallen’. Groep 5 leert optellen en aftrekken tot en met 1000 en gaat druk aan de slag met het leren van de deeltafels.
Groep 6 gaat tijdens de rekenlessen kennismaken met de getalrij tot en met de 100.000. We maken kennis met breuken en leren om ze met elkaar te vergelijken.

Alle kinderen kunnen al lezen, we gaan dit jaar oefenen om moeilijkere boeken te kunnen lezen. Begrijpend lezen wordt steeds belangrijker. Daarnaast besteden we ook elke dag aandacht aan taal, spelling en woordenschat met behulp van de methode ‘Taal actief’.

Naast het leren doen we natuurlijk nog veel meer in de klas. Zelfstandigheid wordt steeds belangrijker. Zo leren we hoe we het werk moeten plannen. We praten veel Engels en hebben in het voorjaar het Anglia examen. Groep 6 mag zich dit schooljaar ook opgeven om mee te doen aan de uitwisseling met kinderen uit Sittensen. Ook hier wordt het Engels praten gestimuleerd.

Groep 6 gaat dit jaar starten met godsdienstlessen. Dit zal op de donderdagen zijn.

Elke week krijgen we een les ‘ Rots en Water’ van meester Paul. Rots & Water is een weerbaarheidstraining en een sociale vaardigheidstraining. We leren meer voor onszelf op te komen of juist om zich te leren beheersen.

Groep 5-6 heeft op dinsdag een blokuur gymnastiek en op donderdag gymmen we lekker buiten.  Uiteraard is er ook aandacht voor de creatieve vakken, zoals knutselen, muziek en tekenen.

We gaan er dit jaar een leuk jaar van maken met z’n allen! Natuurlijk zijn jullie altijd welkom om een kijkje te komen nemen in de klas.

Juf Debby en juf Maaike

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]