Groep 6a

Welkom in groep 6a
Start nieuwe IPC thema: Nederland wordt Nederland

Ons nieuwe thema is gestart met het spel: Landje veroveren.

 
 

Rekenles

Rekenen met vergroting. Het verhaal van de reus Goliath. Hij is 3 keer zo groot als wij. Alles moet dus 3 keer zo groot worden. Oppervlaktes worden 9 keer zo groot en inhouden 27 keer zo groot. Hoe groot is een suikerklontje van Goliath en een rekenschrift?

 

Carnaval 2024

Het was weer een gezellig carnavalsfeest op de Horn.

De kinderen hebben gehost, polonaise gelopen, geknutseld en een talentshow gedaan.

 

 

 

Groep 6 heeft komend jaar 2 leerkrachten: Yvonne Eeldert en Hannie Mocking. Wij werken 5 dagen aaneengesloten: maandag- dinsdag- woensdag en op donderdag vindt de wisseling plaats. De volgende leerkracht werkt dan weer t/m woensdag. Onze groep bestaat uit 23 leerlingen:  14 jongens en 8 meisjes.

We werken bij veel vakken: taal, spelling en rekenen voornamelijk op papier. De eigen taken van rekenen maken de kinderen wel op het Chromebook, de sommen worden op niveau aangeboden (adaptief werken). Het programma houdt bij welke oefeningen een kind nog moeilijk vindt en past daar de lesstof op aan in de eigen taken. Daarnaast werken de kinderen aan een weektaak, onder andere op Gynzy, waar opdrachten op allerlei gebied nogmaals worden aangeboden.

We zijn de eerste weken nog veel met de sociale vorming “Gouden weken” bezig.

 

 

Vanaf de herfstvakantie krijgen de kinderen  1x per week huiswerk. Hierbij spelen zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en plannen een grote rol.

Onze berichten zetten we op de schoolapp, voor lange berichten kunt u uiteraard de mail nog gebruiken. Mocht u ons willen spreken, dan kan dat meestal na schooltijd.

We gaan er een mooi jaar van maken.

Juf Yvonne en juf Hannie