Groep 6A

Welkom in groep 6A

 Welkom bij groep 6a

Groep 6a krijgt les van juf Irma (ma-di-woe-vrij) en juf Nancy (do).

Er zitten dit jaar 28 kinderen in onze groep.

Het zal in het begin van dit schooljaar best wel even spannend zijn voor de kinderen, want groep 6 krijgt les op de locatie ‘t Kompas en zit dus voor het eerst niet meer in het hoofdgebouw. Maar de kinderen zullen wel snel wennen en zeker gaan genieten van het buiten spelen.

In groep 6 zullen de vaardigheden, die in groep 5 aangeleerd zijn, verder uitgebouwd worden.  Het zelfstandig werken en de taakverantwoordelijkheid zullen ook verder worden ontwikkeld. Ook wordt er na de herfstvakantie een begin gemaakt met het maken van huiswerk. Dit zal 1 taak per week zijn.

Groep 6 heeft dezelfde vakken als vorig schooljaar, maar er zal uiteraard nieuwe lesstof aangeboden worden. Zo wordt er o.a. aan het eind van groep 6 een begin gemaakt met werkwoordspelling en gaan ze met rekenen o.a. breuken leren.

We gaan met de nieuwste versie van Estafette werken. Voor begrijpend lezen hebben we dan ook een nieuwe methode, want naast het technisch lezen, wordt het begrijpend lezen nu ook in deze methode aangeboden.

Dit schooljaar gaan we ook weer werken aan een aantal thema’s van IPC. De kinderen zullen zelf op zoek gaan naar informatie, onderzoeken, samenwerken en presenteren.

Net als in groep 5 doen we ook weer mee aan het Anglia examen.
De gymles is op vrijdag, in de gymzaal bij ‘t Anker. Naast de gymles in de zaal hebben we ook 1x per week een gymles buiten en lopen de kinderen meerdere keren per week de The Daily Mile.

We werken uiteraard ook aan de groepsvorming en krijgt de groep ook weer lessen  ‘Rots en Water’. Er is voor de kinderen van groep 6 ook dit jaar weer de mogelijkheid om godsdienstonderwijs volgen. Deze lessen vinden plaats op woensdag, gewoon op ‘t Kompas.

Wij hopen dat het een leerzaam, maar vooral ook een heel leuk en gezellig schooljaar wordt.

Wij hebben er in ieder geval veel zin in!

Mochten er vragen zijn, dan horen wij dat uiteraard graag.

Juf Nancy en juf Irma       

 

 

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

2 days ago
Vandaag is de mail verstuurd met de klassenindeling van het volgend schooljaar. Helaas werkt de mail niet goed meer. Er zijn ouders die de mail niet hebben ontvangen. Heel vervelend. Er wordt aan gewerkt. https://t.co/b2HeczyvM8 obsdehorn photo