Groep 5/6B

Welkom in groep 6A

Corona Crisis
Af en toe een beetje humor tijdens de Corona crisis moet kunnen 😉
Maaike houdt een 24-hours challenge in de badkamer.
Ze heeft het zichzelf lekker makkelijk gemaakt en zich geïnstalleerd in de badkuip.
Een paar keer per dag belt ze met familieleden die haar van en natje en een droogje voorzien.
Nu maar hopen dat ze het volhoudt met dit prachtige weer.
 

 

Even bijpraten in groep 6a 

 

Een paar weken geleden waren we nog leuke activiteiten aan het doen voor IPC. De kinderen moesten goederen overbrengen van plek A naar plek B. Prachtige oplossingen hadden ze bedacht. Toen mochten we elkaar nog aanraken! Dat is nu niet meer voor te stellen. 

       

    

 

We hadden een free run  clinic in de turnhal van Levitas, wat een feest. Het lijkt allemaal al zo lang geleden. 

      

   

Nu zijn we al twee weken op afstand aan het werken. De kinderen doen allemaal erg hun best, maar we merken uit de verhalen dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes missen. Ze geven zelfs aan dat ze toch liever op school zitten, dat is natuurlijk fijn om te horen. Zo af en toe krijgen we en foto door van de thuiswerkers. Wat missen we elkaar allemaal!  

Ook de juffen leren allemaal nieuwe dingen: hoe gebruiken we classroom, kunnen we contact hebben via google hangout?  Misschien zijn er wel ouders die ontdekken dat ze hun roeping als juf of meester gemist hebben 😉     

We hopen dat het gewone leven snel weer op gang gaat komen en dat we elkaar gauw weer live kunnen zien en aanraken. We realiseren ons terdege dat dit een enorme druk legt op iedereen, maar dankzij de hulp van ouders en de inzet van de kinderen gaan we er het beste van maken. 

Inmiddels hebben we ook al onze eerste online klas gedraaid. Met z’n allen op het chromebook chatten en live praten met elkaar. De kinderen melden zich nu om 8.45 uur , tussendoor spreken we nog een keer af om problemen met elkaar te bespreken en we sluiten de dag ook weer gezamenlijk af. Zijn we toch een beetje samen. Dit zullen we de komende weken blijven doen. Inmiddels weten we dat dit t/m 28 april gaat duren en dat we elkaar dus pas na de vakantie misschien weer gaan zien. 

  

Belangrijk voor nu is: Blijf gezond! 

                      

                     

 

   Wat een harde werkers! 

 


 

Chocola

 

Een aantal weken hebben wij gewerkt aan het thema “chocola”. De leerlingen hebben geleerd waar chocola vandaan komt, ze hebben een presentatie gehouden over de geschiedenis van de chocola, een tekening gemaakt van een chocoladefabriek, een power point presentatie : “ hoe maak je chocola”, ze hebben zelf chocola gemaakt, en geleerd over Fair Trade producten. Natuurlijk hebben we ook de film  “Sjakie en de Chocoladefabriek” gekeken.

           

 

We hebben het project afgesloten met een inloop voor ouders waarbij de kinderen konden laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Voor de ouders hadden ze heerlijke chocoladebananen en chocoladeappels gemaakt als traktatie. Er was veel belangstelling van ouders.

 

       

 

 


 

We hebben zelf chocolade gemaakt in het kader van ons IPC project.  We hebben in groepjes van 5 leerlingen gewerkt, de kinderen kregen het recept voor 1 persoon en moesten uitrekenen hoeveel ze dan voor hun groepje nodig hadden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig hadden we extra hulp en zijn ze aan de slag gegaan. Boter smelten, suiker en cacao toevoegen en roeren maar. Dit was nog best een hele klus, want door veel roeren moest het een smeuïg papje worden.

                                         

Ook meegebrachte ingrediënten zoals nootjes, sinaasappelsnippers etc. mochten worden toegevoegd. Vervolgens hebben ze het in meegebrachte vormpjes gedaan en versierd met spikkels. We hebben er vanmiddag allemaal 1 geproefd.


 

Rekenles groep 6

Het doel van de les was wegen met een weegschaal en inhouden bepalen met een maatbeker. Wat betekent cl en dl en hoeveel gaan er daarvan in een liter? Wanneer gebruik ik dl, cl of liter als maat? Hoeveel liters gaan er in een emmer? Hoeveel is een ml eigenlijk?

Ook hebben de kinderen producten gewogen en gecheckt of de gewichten kloppen met wat op de verpakking staat.

Wat en leuke les!


 

We zijn inmiddels alweer 7 weken bezig in groep 6. Gelukkig bestaat de start van een nieuw schooljaar nog veel uit herhalingen, dus de kinderen hebben alle tijd gehad om te wennen.  Rekenen doen we digitaal , dus dit is wel even wennen. De kinderen krijgen eerst instructie, moeten dan eerst een aantal oefeningen maken, dan Basistaken en vervolgens Eigen taken. Aan de hand van de Peiltaken zet het programma oefeningen op maat klaar voor ieder kind.

Iedere week komt meester Paul in onze groep voor “Rots en Watertraining”. Alle kinderen doen enthousiast mee.

Ons eerste thema voor IPC was : “Jonge ondernemers”. De kinderen hebben hun eigen verpakkingen ontworpen, plattegronden gemaakt en eigen geld. Een ouder heeft een gastles verzorgd om ons te vertellen over het opzetten en hebben van een eigen bedrijf. Het is leuk als kinderen met spullen van thuis naar school komen zoals buitenlands geld of geld van vroeger. We hebben zelfs een prachtige gefiguurzaagde wereldkaart waarop de kinderen geld konden plakken, deze kaart is gemaakt door de ouders van een leerling.

Na de herfstvakantie gaan we twee weken aan de slag met het thema “Amsterdams-Rijnkanaal”. Langs het Amsterdams-Rijnkanaal staan een aantal kunstwerken, de maker van deze kunstwerken komt bij ons op school en als voorproefje hebben we al een gastles van Rijkswaterstaat gehad.

Omdat we gezonde school zijn, doen we bijna ieder dag de Daily Mile en gaan we binnenkort starten met voedingslessen en beweegtussendoortjes. 

Speaking and Rhythm Contest

Donderdag 26 september is de jaarlijkse “Speaking and Rhythm Contest” gehouden. Dit is een activiteit waarbij kinderen een voordracht houden in het Engels. Het is één van de activiteiten die we inzetten op de spreekvaardigheid te bevorderen en te laten horen.

In de onderbouw is de “Rhythm Contest” gehouden. Leerlingen van groep 1 tot en met 4 droegen in het Engels een versje, verhaaltje of liedje voor. Het was een verrassing hoe vrij de jongste deelnemers een liedje of versje op het podium deden. De jury was vol lof.

In de bovenbouw doen we de “Speaking Contest”. Leerlingen van groep 5 t/m 8 droegen in het Engels een mini spreekbeurt voor over een zelfgekozen onderwerp.  Dit hadden zij thuis voorbereid. We zijn trots op de deelnemers en de jury die zich al zo goed in het Engels kunnen uitdrukken. 

 

    Groep 6A

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep 6a heeft komend jaar 2 leerkrachten: Yvonne Eeldert en Hannie Mocking. Wij werken 5 dagen achter elkaar: van donderdag t/m woensdag, op donderdag vindt de wisseling plaats. De volgende leerkracht werkt dan weer t/m woensdag. Onze groep bestaat uit 21 leerlingen: 11 jongens en 10 meisjes.

Iedere ochtend starten wij met een 5 woorden dictee. In groep 6 werken de kinderen bij taal en rekenen op een Chrome book, spelling maken we in een schrift.  Het voordeel van de Chrome books is dat de kinderen tijdens hun werk bij foutjes al meteen feed back krijgen.  Rekenen heeft dit jaar een andere opzet, zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen is het nieuw. De kinderen kunnen zelf hun groei bij houden en de oefeningen worden op niveau aangeboden (adaptief werken). Het programma houdt bij welke oefeningen een kind nog moeilijk vindt en past daar de lesstof op aan in de eigen taken. Vermenigvuldigen en delen wordt uitgebreid, dus de tafels oefenen blijft heel belangrijk. Deze zijn namelijk ook heel handig als we met breuken beginnen. Technisch lezen doen we 3x per week en begrijpend lezen 1x per week. De kinderen kunnen thuis oefenen op Nieuwsbegrip XL op de computer. Engels staat 3x per week op het rooster, maar soms starten we de dag ook in het Engels met bijvoorbeeld een kleine conversatie over het weer, wat ze gegeten hebben etc.  Ook doen we dit schooljaar weer mee met het Anglia examen. Afgelopen week hebben de kinderen hun diploma ontvangen van vorig schooljaar.

 

3x in de week werken we met IPC. Dit jaar komen er 4 thema’s aan bod. Het eerste Thema is “Jonge ondernemers”. Bij ieder Thema komen diverse vakken aan bod, leren de kinderen samenwerken, onderzoeken en presenteren.

Vanaf de herfstvakantie krijgen de kinderen huiswerk 1x per week. Hierbij spelen zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en plannen een grote rol.

 

Groep 6a gymt op vrijdag in de gymzaal op het “Het Anker”. We gaan hier met de fiets naar toe.

 

Korte berichtjes zetten we regelmatig op de klasboekapp, vragen en info op de mail.

Kortom: heel veel op het programma! We gaan er een mooi jaar van maken.

De eerste 2 weken zitten er al weer op, we hebben elkaar leren kennen d.m.v. spelletjes.

Rots en Water hebben we dit jaar om de twee weken.

Mocht u ons willen spreken, dan is dat vrijwel altijd na schooltijd mogelijk.

Juf Yvonne en juf Hannie

Kalender

meer

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

You have no events for this day

meer

You have no events for this month

meer

You have no events for this month

U heeft geen evenementen

stec_replace_image
stec_replace_icon

stec_replace_summary

stec_replace_desc_short
0d 0h 0m 0s
Expired
In Progress

stec_replace_location

stec_replace_timespan

 • stec_replace_icon

  stec_replace_summary

  stec_replace_date


 • Submit an event

  Click to submit your own event

  Event Details

  Enter Event Details

  Event Date and Time

  Enter event date and time

  By day:
  Repeat gap:
  Repeat ends on:
  Date exception:

  Event Guests, Organizers and Schedule

  Guest

  Name

  Over

  Social Links

  Organizer

  Name

  Over

  Social Links

  Schedule Timespan

  Datum en tijd

  Name

  Icon

  Color

  Details

  Event System Details

  Author Information

 • stec_replace_summary

  Awaiting approval


 • stec_replace_tags
  Invited
  stec_replace_icon
  stec_replace_summary stec_replace_short_desc
  Expired
  In Progress
  stec_replace_guest_name stec_replace_product_name stec_replace_location stec_replace_date RSVP to Event
  stec_replace_image
  stec_replace_icon
  stec_replace_date_big
  stec_replace_date
  stec_replace_tags
  stec_replace_summary
  stec_replace_short_desc
  • Event Info

  • Location

  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comments

  stec_replace_tags

  stec_replace_summary

  stec_replace_description
  • stec_replace_title
   Organizer of stec_replace_event
   stec_replace_about
   stec_replace_social
  • 0

   days

  • 0

   hours

  • 0

   minutes

  • 0

   seconds

  • Attend

  • Decline

  Evenement is verlopen

  Event is in progress

  Attachments

  Import to Google Calendar

  Location

  stec_replace_location

  Get Directions

  Get Directions

  Could not find route!

  Details

  stec_replace_details

  No schedule

  stec_replace_date stec_replace_time
  stec_replace_title
  stec_replace_desc
  stec_replace_avatar
   stec_replace_social

  stec_replace_name

  stec_replace_about

  You are invited to this event!

  • Attend

  • Decline

  • stec_replace_name
    stec_replace_status

   stec_replace_name

  Weather data is currently not available for this location

  Weather Report

  Vandaag stec_replace_today_date

  stec_replace_today_icon_div

  stec_replace_current_summary_text

  stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

  Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

  Humidity stec_replace_current_humidity %

  Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

  Forecast

  Datum

  Weather

  Temp

  stec_replace_date

  stec_replace_icon_div

  stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

  stec_replace_5days

  Next 24 Hours

  Powered by Forecast.io

  Twitter

  3 days ago
  ‘Nieuw’ meubilair in groep 4 en 5🌺 https://t.co/L94jrc5A6P obsdehorn photo