Groep 6a

Welkom in groep 6a

Op 12 mei zijn we op schoolreis geweest naar Drievliet.
Wat hebben de kinderen genoten, leuke attracties en prachtig weer.

Een geslaagde dag.

 
 
 

We zijn inmiddels al begonnen met het jaar 2023! Dat betekent dat we al bijna op de helft van dit schooljaar zijn.

We blikken graag even terug op de activiteiten die we zoal gedaan hebben tot de kerstvakantie.

Bij IPC zijn de volgende thema’s aan bod geweest: Zo zien zij de wereld en Chocolade. De kinderen hebben diverse presentaties aan de klas laten zien.

 

In oktober hadden we de voorleeswedstrijd tijdens de kinderboekenweek

 

Iedere week hebben we Rots & Water lessen

 

 

 

Smaakles over suiker

 

Nationaal schoolontbijt

 

 

 

Een rekenles met stopwatch buiten.

 

Rekenles met schaduw

 

Rekenen met gewichten

 

Kerststukjes maken

 

Schaatsen op de markt

Kerstdiner

We wensen iedereen een heel mooi 2023

 Groep 6 heeft komend jaar 2 leerkrachten: Yvonne Eeldert en Hannie Mocking. Wij werken 5 dagen aaneengesloten: maandag- dinsdag- woensdag en op donderdag vindt de wisseling plaats. De volgende leerkracht werkt dan weer t/m woensdag. Onze groep bestaat uit 23 leerlingen:  11 jongens en  12 meisjes.

Iedere ochtend starten wij met een 5 woorden dictee. We werken bij taal en rekenen op het Chromebook. Spelling, dictees en uitrekenen van sommen wordt nog in schriften gedaan. Het voordeel van de Chromebooks is dat de kinderen tijdens hun werk bij foutjes al meteen feedback krijgen.  Rekenen doen we met het programma WIG 5. De kinderen kunnen zelf hun groei bijhouden en de oefeningen worden op niveau aangeboden (adaptief werken). Het programma houdt bij welke oefeningen een kind nog moeilijk vindt en past daar de lesstof op aan in de eigen taken. Daarnaast werken de kinderen ook op Gynzy, waar deze sommen nogmaals worden aangeboden.

De leesmethode Estafette bestaat uit technisch- en begrijpend lezen.

Engels staat 3x per week op het rooster, maar soms starten we de dag ook in het Engels met bijvoorbeeld een kleine conversatie. Het thema waar we mee bezig zijn komt op de schoolapp. Ook doen we dit schooljaar weer mee met het Anglia examen.

3x in de week werken we met IPC. Dit jaar komen er 4-5 thema’s aan bod.  Bij ieder thema komen diverse vakken aan bod, leren de kinderen samenwerken, onderzoeken en presenteren.

Vanaf de herfstvakantie krijgen de kinderen  2x per week huiswerk. Hierbij spelen zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en plannen een grote rol.

In de eerste week gymmen we al meteen in de sporthal, we gaan naar de Marienhoeve. De kinderen moeten die dag dus op de fiets komen en uiteraard gymkleding bij zich hebben. Voorlopig gymen van 13.30 tot 14.30 uur. Kinderen mogen vanaf de Marienhoeve rechtstreeks naar huis fietsen. De leerlingen kunnen ook met de leerkracht naar school terugfietsen, het zal dan iets later zijn dan normaal.

Korte berichtjes zetten we regelmatig op de schoolapp, vragen en info op de mail.

Kortom: heel veel op het programma! We gaan er een mooi jaar van maken.

Mocht u ons willen spreken, dan kan dat meestal na schooltijd.

Juf Yvonne en juf Hannie

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]