Vandaag op maandag 14 februari, zijn alle leerkrachten weer aan het werk. Dat is fijn voor de kinderen en ook voor alle ouders.
Geen klassen die thuis moeten blijven omdat er geen leerkracht is…gewoon weer regelmaat.
‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer’, we gaan gelukkig wel naar een coronavrije periode toe. Dat is een mooi vooruitzicht.

Regelmatig loop ik met nieuwe ouders door de school en bezoek ik verschillende klassen. Wat ouders mij teruggeven is dat zij de rust en de werkzame sfeer waarderen. Ik voel dat zelf ook. Er wordt door de leerkrachten enorm hard gewerkt aan de doelen die gehaald moeten worden. Kinderen zitten immers op school om goed te leren lezen, rekenen te schrijven en te leren over van alles en nog wat.

Ook op sociaal gebied zijn de leerkrachten samen met Paul, de ‘Rots&Water’ trainer, elke week druk in de weer. De lessen zorgen ervoor dat op sociaal gebied de kinderen sterker worden. Een zeer belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Wij vinden dat leerlingen moeten weten hoe ze zouden kunnen reageren, te handelen in bepaalde situaties.

Vandaag hoorde ik op de radio dat de minister de lessen relaties en seksualiteit op het rooster van het middelbaar onderwijs wil plaatsen. Nog teveel kinderen denken dat wat ze zien op de verschillende sites realiteit is. U en ik weten heel goed dat dit niet zo is. Dit gekopieerde gedrag geeft later enorme problemen. Het taboe moet eraf. Hoe gaan meisjes en jongens op seksueel gebied met elkaar om? Dat moet je óók leren.

Ik ben blij dat wij op onze school deze lessen al veel langer aanbieden. Een kind uit groep 8 moet weten als er online en in de echte wereld grenzen worden overgeschreden.

Het is goed dat onze kinderen dit al heel goed weten.
De Horn wordt ook een ‘gezonde school’ op dit gebied.