Groep 2-3ABC

Welkom in groep 2-3 abc

 

Groep 1 t/m 3 werkt nu aan het thema museum. Op het leerplein is een  museum vol stenen. De leerlingen hebben het museum gevuld met mooie stenen, soms gevonden, soms gekocht en soms zelf versierd. Als de kinderen in het museum spelen kunnen ze verschillende rollen aannemen: de suppoost, de gids, de baliemedewerker, de medewerker van de koffiehoek, de verkoopster in de museumwinkel en natuurlijk de bezoeker.

Een museum in de klas is leuk maar een echt museum bezoeken is natuurlijk helemaal fantastisch. Die kans kregen we in het museum Catharijneconvent. Daar hebben we de tentoonstelling ‘Feest. Weet wat je viert’ bezocht.
Een feest van herkenning na al die lessen op school maar ook een ochtend vol nieuwe indrukken. Wat is het toch leuk om samen op pad te gaan.

 
 

 

Bewegend leren
In de groepen 2/3 bieden we een combinatie aan tussen bewegend leren en leren en verwerken op papier. 
We werken in groep 3 met de methodes en dus uit de leer en werkboeken. Dit geeft een belangrijke structuur aan de les. Ook moeten kinderen leren om te verwerken op papier en op de computer.
Maar dat hoeft zéker niet de hele dag!    
 
We merken dat veel kinderen, juist de kinderen in groep 3, (nog) niet toe zijn aan een hele dag werken aan een tafeltje, terwijl de methodes in deze groep hier wel op ingericht zijn. Het is kind eigen om juist fysiek aan de slag te gaan en te bewegen! 
Het is bewezen dat bewegend leren een positieve invloed heeft op het welbevinden van de leerlingen.
Naast het bewegen zijn er nog veel meer voordelen: De kinderen moeten veelal samenwerken, wat zorgt voor verbinding in de groep. Ook leren kinderen rekening te houden met elkaar. Hierdoor leren kinderen met en van elkaar! Daarnaast gaan we veel naar buiten, veel werkvormen doen we buiten op het plein. Dat zorgt ervoor dat we niet de hele dag (buiten de pauzes om) binnen zitten. Een welkome afwisseling.
Maar het allerbelangrijkste; De kinderen hebben heel veel plezier tijdens het leren! We zien blije koppies, kinderen die genieten en op een prettige manier de stof tot zich nemen. Een win-win situatie! 

Sinterklaas op de Horn

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

Ouders, kinderen, opa’s en oma’s …. Een fijne vakantie. Op Twitter is het zes weken heel stil. https://t.co/2rQhLMVExc obsdehorn photo