Groep 8a

Welkom in groep 8a

Wat een weg hebben we met elkaar al afgelegd. Inmiddels kunnen we zeggen dat we op de helft van het schooljaar zitten. De afgelopen maanden hebben we met elkaar hard gewerkt, maar zeker ook veel leuke dingen gedaan. 
 
Zo was één van de eerste activiteiten “Streetwise” van de ANWB. Hoe vaardig wij zijn op de fiets werd flink op de proef gesteld. Ontzettend leerzaam! 
 
Naast rekenen, taal en lezen hebben we ook 2 thema’s van IPC gehad. Ons eerste thema was “Zo zien zij de wereld”. Vanuit verschillende perspectieven naar de wereld om ons heen kijken. Kunst stond hierbij ook centraal. Het tweede thema “Chocolade” rond de sinterklaastijd was ook om te smullen. Waar komt chocolade vandaan? Wat heeft een cacaoplant nodig om te groeien? En vergeet niet een vlucht door de geschiedenis van chocolade. Tijdens de thema’s hebben we het werken met een mindmap centraal gezet. Bij aanvang van het thema onze kennis verwerken en gedurende het thema de mindmap verder laten groeien/aanvullen met alles wat we geleerd hadden. Het is dan mooi om te zien dat we er steeds beter in worden. 
 
In november hebben we de voortgangsgesprekken gehad. Waar staan we nu? Zit ik nog op de goede weg met mijn voorlopig advies? Wat gaat er allemaal goed? We hebben het uitgebreid besproken tijdens de oudergesprekken. In februari volgens de definitieve adviesgesprekken en gaan we ons aanmelden op de school (VO) die onze voorkeur heeft. 
 
December de maand van de feesten; Sinterklaas en kerst. Wat een gezellige maand was het! Tijdens Sinterklaas verrast met de vele mooie surprises. Wat een tijd en aandacht was er weer besteed om al het moois te maken. Blije gezichten hadden we dan ook! 
Kerst.. Eindelijk een gewone maand (zonder Coronasluiting) waarin we de volle tijd konden geven aan alle kerstige activiteiten. En op donderdagavond een sfeervol kerstdiner. Met elkaar genieten van al het lekkers! 
 
Inmiddels zitten we begin februari. Januari is altijd wen rustige maand. Fijn om elkaar na de kerstvakantie weer te zien. Vol goede moed zijn we er weer tegenaan gegaan in 2023! Wij gaan nu onze Midden Cito’s van groep 8 maken. 
 
Ow… Onze juffen hebben de eindmusical gekozen. Samen hebben we de trailer gekeken. In gedachten hebben we onszelf al een rol toebedeeld 🤗 We hebben er zin in! 
 
Groetjes,
Groep 8A
  

Bootcamp voor groep 8.

Wat is er mooier dan een bootcamp met kinderen die er enorm veel zin in hebben. Het was een super gezellige en sportieve middag.
 In onze klas zijn wij met 29 kinderen. Wij krijgen op maandag en vrijdag les van juf Nancy. Op dinsdag, woensdag en donderdag staat juf Samantha voor de groep.
Groep 8 is het laatste jaar voor ons op de basisschool. Dat betekent dat wij met elkaar VO scholen gaan bezoeken. Dit is altijd erg leuk om te doen.
Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de middelbare school gaan wij in groep 8 aan het werk met huiswerk. Het huiswerk maken wij in een digitale omgeving. Ook houden wij een digitale agenda bij.
Op dinsdag gaan wij gymmen bij de Marienhoeve. Gymkleding en een fiets zijn dan erg handig.
Dan hebben we ook nog de jaartaak in groep 8. De jaartaak is afgestemd op niveau. Het is de bedoeling dat we middels de jaartaak leren plannen. Wat erg leuk is, is dat we de jaartaak nu ook een deel gedigitaliseerd krijgen.
Als we verder door het schooljaar kijken gaan we nog veel meer leuke dingen doen. Zo gaan we op maatschappelijke stage, op kamp naar Ameland en oefenen voor onze eindmusical. Dat belooft nog veel leuks!

Op de Schoolapp en deze website kun je volgen wat wij zoal doen en meemaken.

Juf Nancy & Juf Samantha

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]