Groep 8a

Welkom in groep 8a
Zomervakantie tot de herfstvakantie…
 
 
Het eerste deel van het schooljaar zit er alweer op. Wat zijn de eerste weken voorbij gevlogen. We kijken met elkaar terug op een periode waarin het best wel kon stormen. Binnen de gouden weken hebben we veel opdrachten met elkaar gedaan om het samenwerken en elkaar leren nog beter te leren kennen te bevorderen. Ook na de herfstvakantie heeft dit zeker nog onze aandacht. Samen bouwen aan een fijne groep!
 
Het eerste thema dit jaar van IPC was Nederland Waterland. Tijdens dit thema hebben we van alles geleerd over het ontstaan van het Nederlands landschap, dijken, terpen, het maken van een polder en heel veel gelezen en geleerd over de Watersnoodramp uit 1953. Tijdens het thema werd er voorgelezen uit het boek: De zee kwam door de brievenbus van Selma van Noort. Tijdens het voorlezen kon je een speld horen vallen. Erg spannend verhaal dat waargebeurd is. Veel kinderen hebben meegedaan aan de fietstocht langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Door weer en vooral heel veel wind 😉 Een knappe prestatie! De kinderen die niet mee waren hebben een bezoek gebracht aan de sluizen. Ook dit was erg leerzaam.
 
Het werken met een agenda heeft de afgelopen periode onze aandacht gehad. Dat de agenda een gebruiksvoorwerp is en dus ook dagelijks meereist tussen thuis en school en andersom is voor sommige nog wel een dingetje. Met elkaar noteren we wekelijks de bijzonderheden in de agenda. Ook het huiswerk wordt erin genoteerd. Met elkaar bespreken wat een handige manier van werken zou kunnen zijn. Het daadwerkelijk werken met de agenda gaat steeds meer kinderen goed af.
 
In september en oktober hebben we ook de ADIT gemaakt. Een intelligentietest op de computer die adaptief is. Een mooie rapportage die we naast de gewone resultaten van onze leerlingen kunnen leggen om te kijken waar de mogelijkheden van de leerlingen liggen. Ook hebben sommige kinderen meegedaan aan het Drempelonderzoek.
Voor Engels en Topo zijn inmiddels de eerste toetsen ook geweest. Thuis oefenen en leren. Allemaal om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het VO.
 
De komende periode staan de scholenbezoeken, Sinterklaas en Kerst op het programma. Voor IPC gaan we starten aan het thema “Luchthavens”.
 Welkom bij groep 8a!

In onze klas zijn wij met 21 kinderen. Wij krijgen alle dagen les van juf Samantha, behalve de maandag. Op maandag staat juf Nancy voor de groep.
Groep 8 is het laatste jaar voor ons op de basisschool. Dat betekent dat wij met elkaar VO-scholen gaan bezoeken. Dit is altijd erg leuk om te doen.
Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de middelbare school gaan wij in groep 8 aan het werk met huiswerk. De vaste huiswerkdagen zijn de dinsdagen en vrijdagen. Ook houden wij de agenda bij. Dit is nieuw voor ons, maar dat gaat ons vast lukken.
Dan hebben we ook nog de jaartaak in groep 8. De jaartaak is afgestemd op niveau. Het is de bedoeling dat we middels de jaartaak leren plannen. Maar dat we ook leren om zelfstandig te kunnen werken aan taken. Zelf taken indelen en keuzes maken. Binnen de jaartaak wordt er naast spelling, taal en rekenen ook aandacht besteed aan het schrijven van verhalen, topo en de creatieve vakken. Een fijne afwisseling dus.
 
Als we verder door het schooljaar kijken gaan we nog veel meer leuke dingen doen. Zo gaan we op maatschappelijke stage, op kamp naar Ameland en oefenen voor onze eindmusical. Dat belooft nog veel leuks!
 
Op de Parro-app kun je volgen wat wij zoal doen en meemaken.
 
Juf Samantha en juf Nancy