Groep 8A

Welkom in groep 8A

 
Kamp
 
We gaan wel… We gaan niet… WE GAAN WEL! Ons bekende kamp op Ameland werd het dit jaar niet helaas. Gelukkig was daar het mooie alternatief TEXEL 🙂
 
Wat hebben we met elkaar mooie dagen gehad op Texel. We hebben alles eruit gehaald wat binnen de mogelijkheden lag.
Van een heuse fietstocht naar de vuurtoren tot zandkastelen bouwen op het strand. Ook hebben wij Levend stratego en het Eikelgooispel gedaan bij de Fonteinsnol, waar wij op de eerste avond ook een glitter-tikspel hebben gedaan in het donker. Voorafgaand een spannend verhaal om in de stemming te komen. En wat doe je nog meer als je op Texel bent? Je raadt het al… Wij hebben in kleine groepjes Ecomare bezocht. De kinderen konden zich hier prima vermaken. Uren kijken naar vissen, krabben en zeehonden. Erg leuk! Op de laatste avond hebben we nog wat mooie act mogen zien op de bonte avond, die we afsloten met een disco. Wat een zang en danstalent hadden wij mee.
Na flink wat fiets kilometers in de benen keerden wij op woensdagmiddag na het winkelen in Den Burg weer huiswaarts. Moe maar zeer voldaan!

 

 

  

Er waren veel leerlingen die een attribuut mee hadden of zelfs verkleed waren in het thema “Mythen en Legenden” 🎅🦸‍♂️🧚‍♀️🧙‍♂️🧛‍♀️ Er werd over de catwalk gelopen en geraden welk figuur je nou eigenlijk was. Sommige leerlingen werden niet geraden 🤔 Dit blijft nog spannend tot a.s. vrijdag 🤫

 

   

  
 
De laatste week voor de kerstvakantie hebben we een gezellige week met elkaar gehad. Op maandag hebben de kinderen allemaal een mooi kerststukje gemaakt. De klas rook heerlijk naar dennentakken. 
Op donderdagochtend hebben we geschaatst op de ijsbaan op de markt. Wat hebben de kinderen er een plezier gehad. Vallen en opstaan en gewoon weer doorgaan. Het was een leuke activiteit. 
Donderdagavond hebben we het traditionele kerstdiner gehad. Wat een heerlijk dingen hadden de kinderen meegenomen! En wat zag iedereen er netjes uit. Na gezellig met elkaar gegeten te hebben, hebben we de avond afgesloten met de kerstbingo. Vol enthousiasme werd het spel gespeeld. Een paar kinderen uit de klas hadden zelfs prijs. 
 
Wij van groep 8a wensen iedereen een hele fijne kerstvakantie! Tot in het nieuwe jaar! 
 

Sinterklaas
 
Wat hebben de kinderen weer mooie surprises voor elkaar gemaakt. Van een boek tot wielrenfiets. Het is een Sinterklaasfeest waarop we met plezier terugkijken. 
 
 
 
 
 


 
 
 


IPC: “De onderzoekers”
 
Het tweede thema stond in het teken van onderzoek doen. We zijn gestart met een gezamenlijke opening in de hal, waar op het podium een plaats delict was nagebootst. Door de inspecteur is verteld dat de kinderen richting het eind van het thema een examen moeten afleggen om aan te tonen dat zij kunnen observeren, meten, rapporteren en presenteren. Om de kinderen te laten oefenen zijn wij aan de slag gegaan met verschillende onderzoeksvragen:
⁃ Uit welke kleuren bestaat een zwarte stift?
⁃ Bestaan alle zwarte stiften uit dezelfde kleuren en scheiden ze op dezelfde manier?
⁃ Welk product heeft de hoogste zuurgraad?
⁃ Welk materiaal absorbeert het beste?
⁃ In welk materiaal kun je ijs het beste in vervoeren?
⁃ Welke papiersoort is het sterkst?
Naast genoemde onderzoeksvragen hebben de kinderen ook zelf een mini-onderzoekje gedaan. Tijdens dit onderzoek hebben ze elkaar beoordeelt op onderzoeksvaardigheden. Iedereen heeft het examen behaald. 
Als afsluiting van het thema hebben wij het spel “Moord op het water” gespeeld. In groepjes moesten de kinderen verschillende personages ondervragen om antwoord te krijgen op de vragen:
⁃ Wie heeft de moord gepleegd?
⁃ Waar is de moord gepleegd?
⁃ Wat is het moordwapen?
⁃ Waarom is de moord gepleegd?
De kinderen zijn vol enthousiasme met het spel bezig geweest. Wij vonden het enorm leuk dat er een 5-tal ouders was die ons wilde helpen door een rol te spelen tijdens het spel. 
Na de kerstvakantie starten wij alweer met ons derde thema van IPC “Mythe & Legende”.
 


Update uit de klas
 
Wat zijn de weken voorbijgevlogen na de zomervakantie. Inmiddels hebben we net een heerlijke week herfstvakantie achter de rug en kunnen we er weer met frisse moed tegenaan. 
 
In de eerste weken hebben we veel dingen met elkaar gedaan. In het begin was het vooral allemaal je plekje vinden in de klas en daarnaast, wat wordt er van mij verwacht in groep 8? Na allemaal onze draai te hebben gevonden is er al veel werk verzet. Periode 1 van de jaartaak wordt bijna afgrond. Veel kinderen hebben zich toch wel wat verkeken op hoeveel werk dit is. Alle ervaringen van periode 1 worden meegenomen naar de volgende periode. Wij weten nu voor onszelf wat we blijven doen en wat anders moet. 
 
De eerste gezamenlijke activiteit met de bovenbouw was de Speaking Contest. Fien en Babette hebben namens onze groep deelgenomen. Zij hebben een mini spreekbeurt over Londen gegeven in het Engels. Wat een talent! Als tweede was daar de Mariënhoeveloop. Finn is 3e geworden bij de jongens van groep 8. Een knappe prestatie. En als derde hebben we de voorleeswedstrijd bij de Kinderboekenweek. Vanuit de voorrondes in de klas mocht Fien aan de voorleeswedstrijd. Helaas niet gewonnen, maar goed je best gedaan! 
 
 
Het eerste thema van IPC hebben we ook achter de rug. Wij hebben gewerkt aan het thema: De wijde wereld. Wij weten nu meer over de import en export van producten, de handelsbanden, de voor-en nadelen van toerisme, wereldmerken, de geschiedenis van de handel en het maken van een Prezi. Er is zelfs gedebatteerd. Ons volgende thema is: Onderzoekers. 
 
Op de valreep is er op de dag voor de herfstvakantie door elf kinderen uit de klas deelgenomen aan de fietstocht van Amsterdam naar Wijk bij Duurstede. Een fietstocht in het kader van het project SPARK dat na de herfstvakantie zal starten. Een fietstocht van 75 km langs het Amsterdam Rijnkanaal. Wat een toppers hebben wij in de klas!
 


Speaking and Rhythm Contest

Donderdag 26 september is de jaarlijkse “Speaking and Rhythm Contest” gehouden. Dit is een activiteit waarbij kinderen een voordracht houden in het Engels. Het is één van de activiteiten die we inzetten op de spreekvaardigheid te bevorderen en te laten horen.

In de onderbouw is de “Rhythm Contest” gehouden. Leerlingen van groep 1 tot en met 4 droegen in het Engels een versje, verhaaltje of liedje voor. Het was een verrassing hoe vrij de jongste deelnemers een liedje of versje op het podium deden. De jury was vol lof.

In de bovenbouw doen we de “Speaking Contest”. Leerlingen van groep 5 t/m 8 droegen in het Engels een mini spreekbeurt voor over een zelfgekozen onderwerp.  Dit hadden zij thuis voorbereid. We zijn trots op de deelnemers en de jury die zich al zo goed in het Engels kunnen uitdrukken. 

 

Welkom bij groep 8a!

In onze klas zijn wij met 29 kinderen. Wij krijgen alle dagen les van juf Samantha, behalve de maandag. Op maandag staat juf Janneke voor de groep.

Groep 8 is het laatste jaar voor ons op de basisschool. Dat betekent dat wij met elkaar VO scholen gaan bezoeken. Dit is altijd erg leuk om te doen.
Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de middelbare school gaan wij in groep 8 aan het werk met huiswerk. Voor het eerst maken wij het huiswerk in een digitale omgeving. Ook houden wij een digitale agenda bij. Dit is allemaal nieuw voor ons, maar we hebben het snel onder de knie.
Dan hebben we ook nog de jaartaak in groep 8. De jaartaak is afgestemd op niveau. Het is de bedoeling dat we middels de jaartaak leren plannen. Wat erg leuk is, is dat we de jaartaak nu ook een deel gedigitaliseerd krijgen. Het werken met Gynzy bevalt tot nu toe erg goed.

Als we verder door het schooljaar kijken gaan we nog veel meer leuke dingen doen. Zo gaan we op maatschappelijke stage,op kamp naar Ameland en oefenen voor onze eindmusical. Dat belooft nog veel leuks!

Op de Schoolapp kun je volgen wat wij zoal doen en meemaken.

Juf Samantha en juf Janneke

Kalender

meer

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

You have no events for this day

meer

You have no events for this month

meer

You have no events for this month

U heeft geen evenementen

stec_replace_image
stec_replace_icon

stec_replace_summary

stec_replace_desc_short
0d 0h 0m 0s
Expired
In Progress

stec_replace_location

stec_replace_timespan

 • stec_replace_icon

  stec_replace_summary

  stec_replace_date


 • Submit an event

  Click to submit your own event

  Event Details

  Enter Event Details

  Event Date and Time

  Enter event date and time

  By day:
  Repeat gap:
  Repeat ends on:
  Date exception:

  Event Guests, Organizers and Schedule

  Guest

  Name

  Over

  Social Links

  Organizer

  Name

  Over

  Social Links

  Schedule Timespan

  Datum en tijd

  Name

  Icon

  Color

  Details

  Event System Details

  Author Information

 • stec_replace_summary

  Awaiting approval


 • stec_replace_tags
  Invited
  stec_replace_icon
  stec_replace_summary stec_replace_short_desc
  Expired
  In Progress
  stec_replace_guest_name stec_replace_product_name stec_replace_location stec_replace_date RSVP to Event
  stec_replace_image
  stec_replace_icon
  stec_replace_date_big
  stec_replace_date
  stec_replace_tags
  stec_replace_summary
  stec_replace_short_desc
  • Event Info

  • Location

  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comments

  stec_replace_tags

  stec_replace_summary

  stec_replace_description
  • stec_replace_title
   Organizer of stec_replace_event
   stec_replace_about
   stec_replace_social
  • 0

   days

  • 0

   hours

  • 0

   minutes

  • 0

   seconds

  • Attend

  • Decline

  Evenement is verlopen

  Event is in progress

  Attachments

  Import to Google Calendar

  Location

  stec_replace_location

  Get Directions

  Get Directions

  Could not find route!

  Details

  stec_replace_details

  No schedule

  stec_replace_date stec_replace_time
  stec_replace_title
  stec_replace_desc
  stec_replace_avatar
   stec_replace_social

  stec_replace_name

  stec_replace_about

  You are invited to this event!

  • Attend

  • Decline

  • stec_replace_name
    stec_replace_status

   stec_replace_name

  Weather data is currently not available for this location

  Weather Report

  Vandaag stec_replace_today_date

  stec_replace_today_icon_div

  stec_replace_current_summary_text

  stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

  Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

  Humidity stec_replace_current_humidity %

  Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

  Forecast

  Datum

  Weather

  Temp

  stec_replace_date

  stec_replace_icon_div

  stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

  stec_replace_5days

  Next 24 Hours

  Powered by Forecast.io

  Twitter

  19 hours ago
  Vandaag de eerste dag dat werknemers van ‘Goedpand’ werken aan de plaatsing van 120 zonnepanelen🌞 https://t.co/r1F52J43cr obsdehorn photo