Groep 8A

Welkom in groep 8A

Het eerste deel van het schooljaar zit er alweer op. Wat zijn de eerste maanden voorbij gevlogen. We kijken met elkaar terug op een leuke, leerzame, maar ook gezellige periode.
 
Het eerste thema dit jaar van IPC was Nederland Waterland. Tijdens dit thema hebben we vanalles geleerd over het ontstaan van het Nederlands landschap, dijken, terpen, het maken van een polder en heel veel gelezen en geleerd over de Watersnoodramp uit 1953. Tijdens het thema werd er voorgelezen uit het boek: De zee kwam door de brievenbus van Selma van Noort. Tijdens het voorlezen kon je een speld horen vallen. Erg spannend verhaal dat waargebeurd is. Ook zijn we naar de Lek geweest waar we zelf een polder moesten aanleggen inclusief poldermolens, een ringvaart en dijken.
 
 
Het tweede IPC thema was Weer & Klimaat. We hebben ons gedurende het thema verdiept in de begrippen weer en klimaat, want wat houden deze woorden nu precies is? Bij aardrijkskunde hebben we Nederland vergeleken met andere plaatsen en landen in de wereld. Er is zelf een heus weerbericht gemaakt voor een onderzochte plaats. In kleine groepjes werden de taken voor het weerbericht verdeeld en gepresenteerd. Ook weten wij inmiddels dat er verschillende wolkenfamilies zijn en wat er kenmerkend is voor de een of de ander.  Bij natuur hebben we onderzoek gedaan naar een tornado. Het stellen van ‘goede’ wetenschappelijke vragen kwam hierbij aan bod. En wat is er leuker dan zelf onderzoek doen en een tornado te vangen in een glas water. Het thema hebben we afgesloten met een Kahoot quiz.
 
  
 
Ons volgende IPC thema “Zo zien zij de wereld” zal starten na de thuiswerkperiode in januari.
 
Op vrijdag 4 december stond het Sinterklaasfeest voor de deur. Wat zijn er weer mooie surprises gemaakt door de kinderen. Van een potlood tot een heus award is er geknutseld. De kinderen hebben genoten van de mooie dingen die zij gehad hebben. Namens Sinterklaas hebben wij voor onze groep ook nog wat buitenspeelmateriaal gehad waar we heel blij mee zijn.
 
 
De laatste 1,5 week hebben we de klas gezellig gemaakt in Kerstsferen. Er is veel aandacht besteed aan creatieve opdrachten. Van kerststerren vouwen tot een sneeuwpop van een sok. De klas zag er dan ook gezellig uit. Ook hebben wij met groep 2/3 potjes geknutseld waar een waxinelichtje in kon. Een ieder van ons heeft ook een potje gemaakt voor een oudere in Wijk bij Duurstede. “De Horn geeft het licht door”. De kinderen hebben vol overgave gewerkt aan de potjes.
Helaas werd aan het begin van de laatste week voor de vakantie duidelijk dat de scholen eerder moesten sluiten. Na een kleine teleurstelling hebben wij onze schouders eronder gezet en er een leuke laatste dinsdag met elkaar van gemaakt. De dag hebben we afgesloten met kerststukjes maken en met elkaar hebben we genoten van een stukje kerststol en wat te drinken.
 
      
 
Op woensdag 16 december hebben wij elkaar in de Meet gezien en gesproken. We hebben even gecheckt of al onze programma’s werken. Ook hebben we een kerstquiz gedaan. Het was leuk om elkaar weer even te zien. Na de vakantie gaan we weer met frisse moed beginnen aan het online thuiswerken. We houden jullie op de hoogte!
 
Wij wensen iedereen een gezond en fijn 2021!
 
 
Groetjes de kinderen van groep 8 & juf Samantha

Welkom bij groep 8a!

In onze klas zijn wij met 30 kinderen. Wij krijgen alle dagen les van juf Samantha, behalve de maandag. Op maandag staat juf Janneke voor de groep. 

Groep 8 is het laatste jaar voor ons op de basisschool. Dat betekent dat wij met elkaar VO scholen gaan bezoeken. Dit is altijd erg leuk om te doen. 
Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de middelbare school gaan wij in groep 8 aan het werk met huiswerk. Het huiswerk maken wij in een digitale omgeving. Ook houden wij een digitale agenda bij. Dit is nieuw voor ons, maar we hebben het snel onder de knie. 
Dan hebben we ook nog de jaartaak in groep 8. De jaartaak is afgestemd op niveau. Het is de bedoeling dat we middels de jaartaak leren plannen. Wat erg leuk is, is dat we de jaartaak nu ook een deel gedigitaliseerd krijgen. Het werken met Gynzy bevalt erg goed. 

Voor begrijpend lezen en studievaardigheden gaan we met een nieuwe methode werken. Wij hopen hier veel leuke lessen uit te gaan krijgen. 

Als we verder door het schooljaar kijken gaan we nog veel meer leuke dingen doen. Zo gaan we op maatschappelijke stage, op kamp naar Ameland en oefenen voor onze eindmusical. Dat belooft nog veel leuks! 

Op de Schoolapp kun je volgen wat wij zoal doen en meemaken. 

Juf Samantha en juf Janneke

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

2 days ago
Vandaag is de mail verstuurd met de klassenindeling van het volgend schooljaar. Helaas werkt de mail niet goed meer. Er zijn ouders die de mail niet hebben ontvangen. Heel vervelend. Er wordt aan gewerkt. https://t.co/b2HeczyvM8 obsdehorn photo