Groep 7-8b

Welkom in groep 7-8bLeuk dat jullie een kijkje komen nemen op de groepspagina van groep 7-8. Groep 7-8 is een gezellige klas met 25 enthousiaste jongens en meiden. In groep 7 zitten 14 kinderen en in groep 8 zijn het er 11. Juf Janet werkt op maandag tot en met woensdag en juf Sandra staat donderdag en vrijdag voor de klas.

De kinderen hebben al veel geleerd vorig jaar. Toch zijn ze nog lang niet uitgeleerd. Het komende jaar zullen de vaardigheden en de lesstof verder uitgebouwd worden. Er zal in groep 7 extra aandacht aan verkeer besteed worden. Want op dinsdag 27 maart 2023 doet groep 7 mee aan zal het Nationaal theoretisch verkeersexamen. Voor groep 8 staan er een heleboel spannende en leuke gebeurtenissen op het programma. De verwijzing naar het voortgezet onderwijs, het kamp, de musical. Het wordt vast een mooi laatste schooljaar.

Zelfstandigheid wordt steeds belangrijker en we leren hoe we het werk moeten plannen. In groep 7 krijgen de kinderen een maandtaak en twee taken huiswerk per week. In groep 8 is er de jaartaak en zijn er vier taken huiswerk.

Dit jaar gaan we ook weer werken aan een aantal thema’s van IPC. Daarbij zullen we zelf op zoek gaan naar informatie, samenwerken, onderzoeken en presenteren. De IPC muur zal steeds voller worden met alle dingen die we geleerd hebben. We leren veel nieuwe Engelse woorden met behulp van de nieuwe methode  “Take it easy” en in mei gaan we weer mee doen aan het Anglia examen.

Groep 7-8 heeft op dinsdag gymnastiek in de gymzaal op de Mariënhoeve en op we gymmen ook een keer in de week buiten. Meerdere keren per week lopen we de Daily Mile.
Wil je weten wat wij verder allemaal doen in de klas? Kom dan af en toe een kijkje nemen op deze pagina. We gaan er een leuk jaar van maken met z’n allen!

Juf Janet en juf Sandra