Groep 6/7B

Welkom in groep 6-7B

Sinterklaas op de Horn

Traktaties

 

 

 

 

 

Kinderen krijgen per schooljaar al gauw 30 traktaties. Dat mag ook, want jarig zijn is een feest! Bij ons op school vragen we ouders wel om de traktaties klein te houden en niet te calorierijk te maken. De leerkrachten vinden het fijn dezelfde traktatie als de kinderen te krijgen.

 

Geschikt voor traktaties vinden wij bijvoorbeeld:

  • Groente of fruit in een leuk jasje

  • Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een doosje rozijnen, een handje popcorn, soepstengel, klein koekje of minirolletje of een zakje met kleine (suikervrije) snoepjes of dropjes

 

 

 

 

 

 
 

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de groepspagina van groep 6-7. Groep 6-7 is een gezellige klas met 23 enthousiaste jongens en meiden. In groep 6 zitten 13 kinderen en in groep 7 zijn het er 10. Juf Janet werkt op alle dagen, behalve op vrijdag en om de week op donderdag. Die dagen staat juf Esther voor de klas.

De kinderen hebben al veel geleerd vorig jaar. Toch zijn ze nog lang niet uitgeleerd. Het komende jaar zullen de vaardigheden en de lesstof verder uitgebouwd worden. Er zal, vooral in groep 7,  ook extra aandacht aan verkeer besteed worden. Want op dinsdag 29 maart 2022 doet groep 7 mee aan zal het Nationaal theoretisch verkeersexamen.

Zelfstandigheid wordt steeds belangrijker en we leren hoe we het werk moeten plannen. In groep 6 krijgen de kinderen een weektaak en een taak huiswerk per week. In groep 7 is er de maandtaak en zijn er twee taken huiswerk.

Dit jaar gaan we ook weer werken aan een aantal thema’s van IPC. Daarbij zullen we zelf op zoek gaan naar informatie, samenwerken, onderzoeken en presenteren. De IPC muur zal steeds voller worden met alle dingen die we geleerd hebben. We leren veel nieuwe Engelse woorden met behulp van de methode Our Discovery Island en in mei gaan we weer mee doen aan het Anglia examen.

 

Groep 6-7 heeft op dinsdag gymnastiek in de gymzaal op de Mariënhoeve en op we gymmen ook een keer in de week buiten. Meerdere keren per week lopen we de Daily Mile.

 

Wil je weten wat wij verder allemaal doen in de klas? Kom dan af en toe een kijkje nemen op deze pagina. We gaan er een leuk jaar van maken met z’n allen!

 

Juf Janet en juf Esther