Groep 7-8b

Welkom in groep 7-8b

Welkom in groep 7/8

Onze groep bestaat uit 27 enthousiaste leerlingen, 14 in leerjaar 7 en 13 in leerjaar 8. We krijgen les van juf Janet (ma-di-wo-do) en juf Nicky(do-vrij).

Hoewel we dus niet allemaal in hetzelfde leerjaar zitten zijn we echt één klas. Natuurlijk zijn er ook verschillen. Groep 8 heeft de eindtoets, gaat dit jaar op kamp en doet de eindmusical. Groep 7 gaat op schoolreis en heeft verkeersexamen. Maar voor ons allemaal geldt dat we in een fijne leeromgeving met en van elkaar willen leren. We proberen dus zoveel mogelijk samen te doen.

Deze fijne leeromgeving maken we met elkaar. Dit jaar zal er in de hele school extra aandacht zijn voor de omgang met elkaar. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen het fijn heeft op school, hoe gaan we met elkaar om op sociale media, hoe lossen we conflicten op. Kortom hoe kan ik een positieve bijdrage leveren aan onze klas, onze school en de omgeving. Het Kiva-programma geeft ons hierbij richting.

Op dinsdagmiddag  gymmen we altijd het laatste uur in de gymzaal van de Mariënhoeve en op vrijdag hebben we een buiten gymles op het plein of in de omgeving. Daarnaast proberen we dagelijks beweegmomenten in te lassen. Bijvoorbeeld de daily mile of een oefening in de klas. Heerlijk om niet de hele dag stil te hoeven zitten.

De instructies en verwerkingen van met name rekenen, taal en spelling worden op papier gedaan. Elke leerling heeft een Chromebook. Als de verwerking klaar is kunnen zij hier op individueel werken aan de doelen die behaald moeten worden. Ook in de maand-(leerjaar 7) en jaartaak(leerjaar 8) is het oefenen van deze doelen opgenomen.

In deze groep worden we natuurlijk ook voorbereid op het voortgezet onderwijs. Huiswerk plannen en maken is hierbij een onderdeel, zowel leer- als maakwerk. Leerjaar 8 moet zijn huiswerk op dinsdag en vrijdag hebben ingeleverd, leerjaar 7 op vrijdag. Dit jaar hebben de leerlingen een papieren agenda waarmee zij leren werken. In Classroom hebben we tevens een agenda waarin we bijhouden welk huiswerk gepland staat zodat ook de ouders op de hoogte zijn.

IPC mag natuurlijk niet ontbreken. Elk jaar behandelen we een zestal thema’s waarbij we oefenen met nieuwe kennis- en vaardigheidsdoelen. Dit jaar starten we met Nederland waterland. In september kunnen de leerlingen van groep 7 en 8 mee met een fietstocht langs het Amsterdam Rijnkanaal. IPC is vooral veel doen, veel beleven en veel leren.

Natuurlijk hebben we ook de Engelse lessen. We werken met de methode Take it Easy. Daarnaast oefenen we extra voor het Anglia examen. Leerlingen van groep 7 kunnen dit jaar ook weer meedoen met een uitwisseling met een basisschool in Sittensen, Duitsland. Altijd weer een hoogtepunt van het jaar.

Natuurlijk willen wij alle activiteiten graag met jullie delen. Dit doen we door foto’s en info te delen via onze app Parro, maar we plaatsen ook dingen op deze site. Dus bezoek deze website regelmatig voor leuke verslagen van onze avonturen in groep 7/8.

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]