Groep 7-8b

Welkom in groep 7-8bDe weken vliegen voorbij. Groep 7-8 heeft zich gevormd tot een fijne groep. De kinderen werken hard, zijn enthousiast en doen goed hun best. In groep 7 hebben we staartdelingen geleerd en groep 8 heeft zich wekenlang gebogen over breuken en procenten. Bij spelling staat de werkwoordspelling centraal en dat is wel een dingetje …  Maar we oefenen veel en de meeste kinderen krijgen het al onder de knie. Topografie is altijd leuk. Samen zoeken in de atlas, leren over landen en thuis oefenen voor de toets: we zijn er trots op hoe goed de kinderen dat doen.   

We hebben al aan een aantal thema’s van IPC gewerkt en voor veel kinderen is dat een favoriet vakgebied. Het opzoeken van informatie, overleggen in een groepje, gegevens verwerken en presenteren aan de klas gaat steeds beter. De IPC-wand en de IPC-tafel zijn bij elk thema prachtig gevuld met werk van de kinderen.  

In de gymzaal is groep 7-8 ook helemaal in zijn element. Er wordt fanatiek samengespeeld en punten gescoord. Feest is het helemaal als de groep samen met meester Jan mag bootcampen of als hij een buitenles geeft.  

De komende tijd staat voor groep 8 in het teken van de schoolverlating, de musical en het toeleven naar het kamp. En in groep 7 wordt er hard geoefend voor het Nationale Verkeersexamen. We gaan een spannend en leuke tijd tegemoet!

 
 Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de groepspagina van groep 7-8. Groep 7-8 is een gezellige klas met 25 enthousiaste jongens en meiden. In groep 7 zitten 14 kinderen en in groep 8 zijn het er 11. Juf Janet werkt op maandag tot en met woensdag en juf Sandra staat donderdag en vrijdag voor de klas.

De kinderen hebben al veel geleerd vorig jaar. Toch zijn ze nog lang niet uitgeleerd. Het komende jaar zullen de vaardigheden en de lesstof verder uitgebouwd worden. Er zal in groep 7 extra aandacht aan verkeer besteed worden. Want op dinsdag 27 maart 2023 doet groep 7 mee aan zal het Nationaal theoretisch verkeersexamen. Voor groep 8 staan er een heleboel spannende en leuke gebeurtenissen op het programma. De verwijzing naar het voortgezet onderwijs, het kamp, de musical. Het wordt vast een mooi laatste schooljaar.

Zelfstandigheid wordt steeds belangrijker en we leren hoe we het werk moeten plannen. In groep 7 krijgen de kinderen een maandtaak en twee taken huiswerk per week. In groep 8 is er de jaartaak en zijn er vier taken huiswerk.

Dit jaar gaan we ook weer werken aan een aantal thema’s van IPC. Daarbij zullen we zelf op zoek gaan naar informatie, samenwerken, onderzoeken en presenteren. De IPC muur zal steeds voller worden met alle dingen die we geleerd hebben. We leren veel nieuwe Engelse woorden met behulp van de nieuwe methode  “Take it easy” en in mei gaan we weer mee doen aan het Anglia examen.

Groep 7-8 heeft op dinsdag gymnastiek in de gymzaal op de Mariënhoeve en op we gymmen ook een keer in de week buiten. Meerdere keren per week lopen we de Daily Mile.
Wil je weten wat wij verder allemaal doen in de klas? Kom dan af en toe een kijkje nemen op deze pagina. We gaan er een leuk jaar van maken met z’n allen!

Juf Janet en juf Sandra
 

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]