Groep 7a

Welkom in groep 7a

Groep 7a krijgt les van juf Irma (ma-di) en juf Maaike (woe-do-vrij).

Er zitten dit jaar 22 kinderen in onze groep.

We zitten, samen met 3 andere groepen van de bovenbouw, op de locatie ’t Kompas.

In groep 7 zullen de vaardigheden, die al eerder aangeleerd zijn, weer verder uitgebouwd worden. Dezelfde vakken worden ook dit jaar aangeboden, maar er komt uiteraard ook nieuwe lesstof bij.

De maandtaak is nieuw. Naast verplichte taken kunnen de kinderen zelf ook taken kiezen waar ze graag aan werken. Plannen en zelfstandig kunnen werken spelen een grote rol tijdens de maandtaak. De kinderen zullen hierbij ook begeleid worden.

Er zal extra aandacht aan verkeer besteed worden. In het voorjaar van 2024 zal het Nationaal theoretisch verkeersexamen weer plaatsvinden, waar groep 7 altijd aan meedoet. De datum van het praktijkexamen is nog niet bekend.

Net als andere jaren doen we ook weer mee aan het Anglia examen. We geven wekelijks les uit de methode ‘take it easy’ en daarnaast oefenen we ook 1 keer in de week voor het Anglia examen met andere lesstof.

Dit schooljaar gaan we ook weer werken aan een aantal thema’s van IPC. De kinderen zullen zelf op zoek gaan naar informatie, onderzoeken, samenwerken en presenteren. We gaan het dit schooljaar o.a. hebben over Nederland waterland, luchthavens en onze plaats in de ruimte.

De gymlessen zijn op dinsdag en vrijdag. Dinsdag starten wij de dag om 8:30 uur in de gymzaal bij de Mariënhoeve. Op vrijdag gymmen wij buiten. Deze lessen zullen over het algemeen op het schoolplein plaatsvinden.

Naast de gymles lopen de kinderen ook meerdere keren per week de The Daily Mile.

We werken uiteraard ook aan de groepsvorming. KiVa staat hierbij centraal in de klas. Zo starten wij het schooljaar altijd met ‘de gouden weken’, waarin wij veel groepsvormende activiteiten doen. De kinderen moeten weer even hun plekje zoeken in de klas. Wanneer deze eerste fase afgerond is, kan er goed gewerkt worden in een fijne en veilige klas.

In groep 7 krijgen de kinderen 2 taken huiswerk per week. De huiswerkplanner is te vinden in Classroom.

Classroom zal ook gebruikt worden voor het maken van taken in de klas. Ook zal er een map zijn waar de kinderen hulpbladen en instructiefilmpjes kunnen vinden.

Op de schoolapp ‘parro’ is te volgen wat wij zoal doen op school en in de klas. Alle informatie wordt gedeeld via de app en niet meer via de mail. Ook de communicatie met ouders loopt via deze app.

Mochten er vragen zijn, dan bent u natuurlijk altijd van harte welkom.

Wij hopen dat het een leerzaam, maar vooral ook een heel leuk en gezellig schooljaar wordt.

Juf Irma en juf Maaike

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

[fts_twitter twitter_name=obsdehorn tweets_count=1 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]