Groep 1a

Welkom in de groep 1a
Het schooljaar is nog maar net van start gegaan en wat hebben de kleuters van groep 1A al veel beleefd, we noemen op de Horn deze weken niet voor niets de GOUDEN weken. 

We leren elkaar (beter) kennen door middel van opdrachten en spelletjes, we stellen groepsregels op met elkaar, we gaan ervoor om elkaar zoveel mogelijke helpen. 

Dit alles doen we met de KiVa methode die we bij ons op school hanteren! Met behulp van Rik de Pauw, die in deze methode de kleuters op hun niveau van alles leert over gevoelens, vrienden maken, grenzen aangeven, problemen oplossen en het groepsgevoel versterken. Rik is nu al erg geliefd in de groep! 

Maar dat is nog niet alles… we hebben ook al een ècht ANWB Streetwise diploma mogen ontvangen!!

We hebben door middel van spelletjes, beelden, geluiden en ervaringen geleerd, hoe we veilig deel kunnen nemen in het verkeer. De kinderen mochten in deze les vanuit verschillende invalshoeken/voertuigen gaan ervaren wat je moet doen in het verkeer, welke geluiden hoor ik en wat moet ik dan doen, wanneer moet ik stoppen bij een verkeerslicht, waar moet ik op letten bij een vrachtwagen. 

Wat hebben de kinderen hiervan genoten en wat waren ze allemaal trots op hun diploma. 

We werken over het thema winkel en zijn met de klas op bezoek bij een supermarkt geweest, waar we op plekken kwamen waar normaal gesproken geen klanten mogen komen.

Ook zijn we naar het Calypsotheater geweest voor een voorstelling van kunst  centraal.

Kortom…we doen heel veel leuke en leerzame dingen!