Om de twee jaar wordt er in de Jaarbeurs een grote onderwijsbeurs georganiseerd voor alle professionals die in het onderwijs werken. Leveranciers van speeltoestellen, techniek en vanzelfsprekend van leermiddelen proberen hun artikelen daar aan de man te brengen.
Het is heerlijk om als onderwijsgevende over zo’n beurs te struinen. Je doet ideeën op die je in de praktijk vaak direct kunt inzetten.
Willeke Berends liep met haar collega Roassanne Bouwmeester ook over de beurs en stopte bij uitgeverij Zwijsen, bekend van Veilig Leren Lezen…wie heeft er niet gewerkt met deze methode?
‘Wilt u meedoen aan een wedstrijd’? werd er gevraagd door een medewerker. Hun Beursbadge werd gescand en het gesprek ging daarna  over de nieuwste taalmethode van Zwijsen, de methode ‘Taaljacht’. Willeke test ‘Taaljacht’ voor de uitgeverij met enkele andere scholen uit Nederland.

Deze week werd Willeke gebeld. Twee scholen uit Nederland hebben een boekenpakket gewonnen ter waarde van 3750 euro. Op De Horn worden op 22 februari  honderden leesboeken afgeleverd. Wat zullen de leerlingen van de school blij zijn met al deze boeken. Lezen wordt nog leuker.