Op De Horn hebben we het schooljaar feestelijk afgesloten. We hebben op dinsdag 5 juli afscheid genomen van onze leerlingen van groep 8. Zij gaan volgend schooljaar hun schoolcarrière vervolgen op het VO.
Schooldirecteur Jan Heijman noemde het ‘maken van keuzes’ meermalen in zijn afscheidsspeech die hij ieder jaar voor zijn leerlingen maakt.  Iedere dag maak je keuzes. Je doet iets of je doet het niet.

‘Als je keuze een goede is geweest, dan geeft dat een goed gevoel. Is het een foute keuze, leer er  van en neem je verantwoordelijkheid. Een volgende keer maak je dan- hopelijk-  een goede keuze.’
Na de eindmusical van groep 8 hebben we afscheid van de ouders genomen. De leerkrachten hadden voor de onderbouwgroepen een vossenjacht voorbereid.
Dankzij de hulp van vele ouders, opa’s en oma’s was dit een groot succes. Wat een feest voor die kleine kinderen. Na het zingen van het schoollied op het schoolplein hebben we afgeteld en de vakantie ging van start.

Vaak hoor je in de personeelskamer: ‘wat een heerlijk beroep hebben wij toch. Het is af en toe heel hectisch, maar het is vaak iedere dag genieten van alles waar je mee bezig bent.
En we werken op een gezellige school, met fijne collega’s, leerlingen en ouders Wat wil je nog meer?’ En toch is het belangrijk om even een paar weken afstand te nemen.
Geen mail, geen nakijkwerk, geen plannen en geen werkroosters….kortom even geen school.

We kijken terug op een fijn schooljaar.

Op maandag 22 augustus gaan we weer uitgerust van start.