Groep 1A en 1B

Welkom in de kleutergroepen 1a en 1b

Groepsleerkrachten van groep 1a :  Geke en Sandra

Groepsleerkrachten van groep 1b :  Brigit en Evelien

 

Fijne zomervakantie!

We hebben het jaar afgesloten met een geweldig eindfeest. Wat hebben we een pret gehad.

                                       

Na de zomervakantie gaan we weer een jaar spelenderwijs leren en plezier maken met allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. We kijken er naar uit. Graag tot dan! 

Nieuwe ervaringen!
In groep 1 is alles nieuw. Er zijn weer een heleboel interessante dingen bekeken en gedaan de afgelopen weken.


Het thema ‘Vervoer!’ kon rekenen op veel enthousiasme van de kinderen èn van hun ouders. We hebben onder meer een motor bekeken, een racefiets, een politiebus en een bosbrandvoertuig. Superspannend. Dank aan iedereen die dat mogelijk heeft gemaakt!

Voor de eerste keer Koningsspelen vieren op school ging wegens de corona-maatregelen nog niet helemaal zoals de koning het graag zou zien. Maar dat mocht de pret niet drukken, we hadden een dag vol spel en plezier.

Leren korfballen, dat wilden de kinderen wel. We hadden een prachtige, zonnige dag in het park. En wat kunnen de kinderen dat al goed!

Bedankt, korfbalvereniging Viking!

 

T 

Tussen winterpret en lentekriebels!
Tijdens de thuiswerkperiode hebben we hard gewerkt aan ons thema ‘Winter’. We hebben knappe werkjes en prachtige knutsels voorbij zien komen.

De school ging weer open. Het was fijn om elkaar weer te zien. We zijn gelijk enthousiast aan de slag gegaan met een nieuw thema: ‘Gezondheid’.

Er viel in deze tijd heel veel sneeuw, dat was dolle pret bij het buiten spelen.

Na de voorjaarsvakantie zien we iedereen graag weer gezond op school!

 

  

 
 

Op naar 2021!

 

De afgelopen weken stonden onder meer in het teken van het Nationaal Schoolontbijt, Streetwise, Sint en Kerst. Gezelligheid alom!

 

We hebben lekker gesmuld tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Ontbijten op school, dat is bijzonder.

   

 

Elke dag nemen we deel aan het verkeer. Het is belangrijk dat de kinderen daar vroeg mee om leren gaan. Streetwise helpt ons op weg.

 

Omdat Sinterklaas thuis werkte kwam de burgemeester onze tekeningen voor de Sint halen op school. Een heel speciaal moment.

 

We waren nog volop in de Kerstsfeer toen de school ineens weer dicht ging wegens de corona-lockdown. Gelukkig hebben we onze werkjes allemaal af gekregen terwijl we naar mooie Kerstliedjes luisterden. Harde werkers in de groepen 1!

 

  

Een welverdiende herfstvakantie

 

Met een feestelijke afsluitdag van het thema ‘En toen?’ van de Kinderboekenweek hebben we de eerste schoolweken gezellig afgerond. Wat hebben we al veel geleerd! 

 

Welk werk doet een archeoloog? Wat is een mammoet? En is een kip een dino?

We zijn terug in de tijd gereisd met onze tijdmachine en weten hierop alle antwoorden. Leuk was dat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de Kinderboekenweek horen natuurlijk ook boeken. Grappige boeken, spannende boeken, er zijn er zoveel! Tijdens de voorleeswedstrijd hebben we genoten van mooie verhalen. Onze voorleeskampioenen hebben ook verteld over hun lievelingsboek. Knap, hoor!

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen van groep 7 en groep 8 kwamen ons helpen met het kopen en verkopen van boeken op een heuse boekenmarkt bij ons op school. Nu maar lekker lezen in de herfstvakantie!

 

 

 

 

  

Spelend leren in groep 1

De groepen 1 starten klein en dat werkt heel prettig. Het is gezellig en we leren elkaar rustig kennen. Gedurende het jaar verwelkomen we alle vriendjes en vriendinnetjes die 4 jaar worden!

We hebben twee groepen 1 van nu nog elk 16 leerlingen.

Leren doen we spelenderwijs in de kring, in de speelhoeken, in het speellokaal en buiten.

 

 

 

 

 

Tijdens onze gezamenlijke instructie mixen beide groepen. Zo krijgt ieder kind in een kleine niveaugroep de aandacht die het nodig heeft op het gebied van bijvoorbeeld rekenen of taal.

 

 

We bewegen veel, leren Engels en maken muziek. Kortom, elke schooldag is een feestje!

We zijn trots op onze groepen!

Juf Brigit, juf Evelien, juf Géke en juf Sandra