Groep 7/8B

Welkom in groep 7/8B

Tijdens de lockdown werken we thuis heel goed aan rekenen, spelling en taal, maar we krijgen ook leuke creatieve opdrachten.
Vorige week moesten we een stop-motion filmpje maken. Hier zien jullie de eindresultaten.
  

De laatste 1,5 week hebben we de klas gezellig gemaakt in kerstsferen. We hebben veel creatieve opdrachten gemaakt de afgelopen week. Van foute kersttruien ontwerpen tot aan kerstkaartjes maken voor de ouderen.  Iedereen heeft ook nog een potje versierd voor een oudere in Wijk bij Duurstede. “De Horn geeft het licht door”.

 

Helaas werd aan het begin van de laatste week voor de vakantie duidelijk dat de scholen eerder moesten sluiten. Na een kleine teleurstelling hebben wij onze schouders eronder gezet en er een leuke laatste dinsdag met elkaar van gemaakt. De dag hebben we afgesloten met kerststukjes maken en met elkaar hebben we genoten van een stukje kerststol en wat te drinken.

 

 

 

Op vrijdag 4 december was het tijd voor de surprise voor Sinterklaas. Wat zijn er prachtige creaties gemaakt. Van een paard tot een zeilboot is er geknutseld. De kinderen hebben genoten van de mooie dingen die zij gehad hebben. Namens Sinterklaas hebben wij voor onze groep ook nog wat buitenspeelmateriaal gehad waar we heel blij mee zijn.

 

 

 

Op vrijdag de 13e kregen we een gastles van Streetwise. We hebben ontzettend goed ons best gedaan om te laten zien hoe goed we kunnen fietsen. We starten met een quiz en een uitleg over mobieltjes in het verkeer waarbij we een filmpje hebben gekeken over Tommy boy. Buiten was er een parcours uitgezet met o.a. stoeprandjes, slalom en een remweg. Ook hebben we gezien wat 1 seconde reactietijd voor verschil kan maken. Als laatste hebben we ervaren, door speciale brillen, hoe het is om niet helder te zijn in het verkeer (moe, medicatie, dronken).

 

 

Van 5 t/m 13 november deden we mee met Mediamasters. Onze missie was H.E.N.K de robot helpen. In de MediaMissies komen zijn de volgende thema’s aan bod gekomen:: privacy, online pesten, cybercriminaliteit, journalistiek, nepnieuws & desinformatie, games, denken als een computer, sexting & grooming, reclame, WhatsApp & sociale media, zoeken & vinden, techniek & toekomst, beeldtaal, fotograferen & vloggen en gezondheid

 

 

Na de herfstvakantie begonnen we met het tweede thema voor IPC: Weer & Klimaat. We hebben ons veel beziggehouden met beide begrippen. Tijdens het thema hebben we het weer over de wereld met elkaar vergeleken. Daarnaast hebben we natuurlijk ook gekeken naar wat voor weer het is in Nederland. Er moest een heus weerbericht gemaakt worden voor een onderzochte plaats. In kleine groepjes werden de taken verdeeld en werd er een echt weerbericht gefilmd.

We hebben ons ook verdiept in verschillende wolkenfamilies en wat er kenmerkend is voor de één of ander. Een onderzoek naar een tornado mocht ook niet ontbreken. We moesten zelf een wetenschappelijke onderzoeksvraag bedenken. Uiteindelijk deden we onderzoek naar een tornado in een glas water.

Het leukst was misschien wel het ontwerpen van onze eigen windvaan. We moesten eerst een stappenplan bedenken en daarna pas uitvoeren. Toen ze af waren, gingen we ze buiten testen.

 
 

Inmiddels zijn we alweer een aantal weken aan de slag en hebben we genoten van een heerlijke herfstvakantie. Voor de vakantie hebben we een goede start gemaakt.

 

 

Tijdens de eerste weken van het schooljaar hebben we veel lessen en spellen gedaan in het teken van de Gouden Weken. Tijdens deze weken is alles erop gericht om elkaar als groep en klasgenoot beter te leren kennen. Zo speelden we Zoek iemand die…in het vakantiethema, hebben we een Zweeds Rensspel gespeeld over de topo van Nederland en speelden we vertrouwensspellen.

 

 

Wegens het protocol m.b.t. Corona mochten we in het begin nog niet gymmen in de gymzaal. Wij hebben daarom veel buiten gegymd. Soms alleen met onze eigen groep en soms ook met groepen van de locatie samen. Wel zo gezellig!

 

 

 

Het eerste thema dit jaar van IPC was Nederland Waterland. Tijdens dit thema hebben we vanalles geleerd over het ontstaan van het Nederlands landschap, dijken, terpen, het maken van een polder en heel veel gelezen en geleerd over de Watersnoodramp uit 1953. Tijdens het thema werd er voorgelezen uit het boek: De zee kwam door de brievenbus van Selma van Noort. Tijdens het voorlezen kon je een speld horen vallen. Erg spannend verhaal dat waargebeurd is. Ook zijn we naar de Lek geweest waar we zelf een polder moesten aanleggen inclusief poldermolens, een ringvaart en dijken.

 

 

Groep 7 heeft in de week van 23 september Kinderpostzegels verkocht. Helemaal Coronaproof natuurlijk 🙂

 

 

 

Het thema van de kinderboekenweek was En toen! Het thema sloot erg goed aan bij het thema van IPC. Tijdens de kinderboekenweek houden we altijd de voorleeswedstrijd. Dit keer waren er wel 10 leerlingen die graag op het podium wilde. Femke was de winnaar van de klas en Lucas mocht plaatsnemen in de jury. En wat een feest! Femke heeft ook gewonnen van alle klassen en mag ons vertegenwoordigen bij de regionale finale.

 

Na de vakantie starten we met een nieuw IPC thema Weer en Klimaat, gaan we verder met de Rots en Water lessen en zal groep 8 deelnemen aan de voortgangsgesprekken. Ook vieren we natuurlijk Sinterklaas en Kerst en gaan we op bezoek bij verschillende VO scholen. Voor groep 7 staat er een les van Blindspot gepland. Spannend weer! Later hoort u weer meer….
 

Welkom in groep 7/8B,

In onze groep zitten 30 leerlingen dit jaar. 12 leerlingen in groep 8 en 18 leerlingen in groep 8. Samen zijn wij een gezellige klas. We kunnen het goed met elkaar vinden. We krijgen les van juf Roassanne (maandag t/m woensdag) en juf Willeke (donderdag en vrijdag).

Beide groepen borduren verder op vorig jaar. Maar er zijn natuurlijk altijd nieuwe dingen die aan bod komen. Voor groep 7 is dat de maandtaak. Een zelfstandig werken mapje waarin taken zitten die door de maand heen gepland moeten worden. Daarnaast bevat het taken die verwerkt kunnen worden met het programma Gynzy. Groep 8 gaat daarmee verder met de jaartaak. Ingedeeld in 5 periodes en gedeelde papieren taken en taken van Gynzy. 

Dit jaar maken we ook huiswerk, maar dat wordt telkens een beetje meer. Voor nu twee taken in de week. In beide groepen is dit digitaal. Ook geldt voor beide groepen dat alle afspraken en belangrijke data in de Google agenda worden geplaatst. Eigen afspraken als een tandarts- of doktersafspraak mogen we er zelf aan toevoegen.

Dit jaar krijgen we ook weer Rots en Watertraining aangeboden door een extern docent. Hier gaan we vast veel van leren.

Groep 8 gaat dit jaar een schoolkeuze maken, maar daarvoor gaan we eerst samen op pad om scholen te bezoeken. Ook gaat groep 8 op kamp naar Ameland, volgen we een maatschappelijke stage en bereiden we de musical voor. Groep 7 gaat op pad naar het theater, een museum, op schoolreisje en doet mee aan het verkeersexamen.

We gaan er samen een fantastisch leervol jaar van maken. Houd de schoolapp in de gaten om niks leuks te missen!

Juf Willeke en juf Roassanne

 

Kalender

De kalender staat in de school app

Twitter

2 days ago
Vandaag is de mail verstuurd met de klassenindeling van het volgend schooljaar. Helaas werkt de mail niet goed meer. Er zijn ouders die de mail niet hebben ontvangen. Heel vervelend. Er wordt aan gewerkt. https://t.co/b2HeczyvM8 obsdehorn photo