Kinderboekenweek 2020

Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek “En toen”. In de onderbouw gingen we zelfs terug naar de tijd van de dinosaurussen. In de hal werd een heus dino-ei gevonden. Dat hield de gemoederen flink bezig. Was het nu een echt ei of toch nep. De bewakingsbeelden toonde een grote dinosaurus in de hal. Hoe kan dat, dinosaurussen zijn immers uitgestorven!  De oplossing werd gevonden in de tijdmachine die in de hal van de kleuters stond. Naast lessen over het thema werden er natuurlijk heel veel boeken voorgelezen. Ook in de bovenbouw was er volop aandacht voor de boekenweek. We promoten het lezen van boeken graag.

We sloten de boekenweek af met een voorleeswedstrijd voor de onder- en bovenbouw. Van elke klas was er een afgevaardigde op het podium. Er was een grote variatie in boeken. De kinderen hadden heel goed geoefend en hebben allen op hun eigen niveau hun verhaal goed gepresenteerd. Als je een stuk uit het boek goed voorgelezen krijgt, maakt het je nieuwsgierig naar de rest van het boek.

Gelukkig kregen de kinderen de kans om hun boekenvoorraad te vernieuwen op de boekenmarkt. Kinderen kochten en verkochten hun boeken voor een klein prijsje. We hebben heel wat kinderen met een nieuw boek en een blij gezicht naar huis zien gaan.

Oh ja, en dat dino-ei……. Dat hebben we vandaag opengebroken en leeg teruggevonden. De bewakingsbeelden lieten een piepklein dino-tje zien. Maar waar die gebleven is????? Misschien weer door de tijdmachine naar zijn eigen tijd.

 

Kinderboekenweek 2020

Klik op het plaatje voor het album