Van maandag t/m vrijdag 24 december was de school een week extra gesloten in verband met de corona epidemie. Er werden dit keer geen online lessen verzorgd. Het was een week extra vakantie voor de kinderen.

Noodopvang

Dit gold echter niet voor de leerkrachten. Zij moesten onder andere de noodopvang verzorgen voor de kinderen van de ouders met een cruciaal beroep, voor kinderen met een moeilijke thuissituatie of vanwege bijzondere problematiek. Daarnaast was er voor de leerkrachten de tijd om werk dat te lang blijft liggen eens af te werken. Een heerlijk gevoel om al het achterstallige werk in te lopen.
Er werden in deze week op school dan ook geen lessen verzorgd in de noodopvang.  De hele dag tekenen en naar films kijken wordt op den duur erg vervelend. Dus de leerkrachten van De Horn zetten hun creatieve brein aan het werk.

Veel activiteit

Er werd gesport, geknutseld, buskruit gespeeld, een quiz georganiseerd, een fotospeurtocht  en….op excursie naar de Grote kerk op de Markt.

Als voorbereiding werkten kinderen in tweetallen om veel van de toren te weten te komen. Daarna hebben de kinderen onder leiding van Jan Heijman, lid van het klokkenluidersgilde Wijk bij Duurstede, de toren beklommen en een bezoek gebracht aan de luidzolder en natuurlijk is de klokkenzolder bezocht.

We hebben met zijn allen genoten van de mooie toren en het prachtige uitzicht over de Kromme Rijnstreek.

Wat is het hier toch prachtig!