Spanning in het provinciehuis

Op dinsdagavond 20 februari waren de zes genomineerde scholen voor de nationale onderwijsprijs provincie Utrecht aanwezig in het provinciehuis in Utrecht. Wie gaat er naar de landelijke finale in Leiden? De inzendingen van de scholen waren allen van goede kwaliteit.

Onderwijs verandert

Onderwijs van 25 jaar geleden past niet meer in deze en in de toekomstige tijd.  Scholen zijn aan het veranderen. Welke school heeft dit volgens de jury het beste gedaan? De genomineerde scholen hebben allen hun uiterste best gedaan om hun onderdeel onder het voetlicht te brengen om de jury te overtuigen.

‘Snowwhite part two’

De kinderen van De Horn hebben onder leiding van de regisseur Simone Gijben, ‘Snowwhite part two’ opgevoerd. Volgens het juryrapport  zag het er prachtig en professioneel uit. Ook heel speciaal was dat alle leeftijdsgroepen mee hebben gedaan. Het project kent vele kanten.

Tijdens het werken aan de musical hebben de leerlingen praktisch oefenen kunnen oefenen met de Engelse taal.  Een extra meerwaarde biedt de link met onze partnerschool in Sittensen. Daarnaast was het heel mooi dat ROC studenten werden ingezet voor het verzorgen van licht en geluid en zo aan hun eindopdracht werken.

Kinderen van De Horn krijgen al vijftien jaar Engels vanaf groep 1. Deze musical is de kers op de taart.

Een tweede prijs voor De Horn. Gefeliciteerd