Leren doe je uit boekjes, via overlevering, van internet, vanuit jezelf en het beste uit de praktijk. In onze leesmethode van groep 8 stond het hoofdstuk ‘Tiny Houses’op het programma.
Op het terrein van ‘Het Kleine Ros’ worden ze gebouwd. Dus op maandag 18 september hebben leerlingen uit groep 8 van De Horn een bezoek gebracht aan het bouwterrein.
De uitvoerder Wim wist veel over de bouw van deze woningen te vertellen. Ze worden allemaal in serie gebouwd in Emmeloord bij het bedrijf Startblock.
Op internet is het allemaal heel mooi te zien hoe dit in zijn werk gaat.  De woningen worden in Emmeloord gebouwd en op het bouwterrein in Wijk bij Duurstede als Legoblokjes aan elkaar gemaakt. Super innovatief!
Alle leerlingen mochten ook even een kijkje nemen in een woning. Het zijn echte kleine woningen, maar heel goed geschikt voor één of twee personen. Mooi afgewerkt en natuurlijk zonder gasaansluiting. Op één vraag van een leerling moest Wim het antwoord schuldig blijven. ‘Hoe heet deze nieuwe straat?’

Volgende week worden de eerste bewoners verwelkomd.  Wim kreeg een applaus van de kinderen voor de tijd die hij voor ons heeft vrijgemaakt.

Daarna zijn we weer naar school gewandeld om de les uit het boek te maken.