Op dinsdag 23 mei zijn twintig leerlingen van De Horn vertrokken richting Sittensen. Al vele jaren heeft de school een band met Grundschule Sittensen in dezelfde plaats. De kinderen werden door de directeur van de school enthousiast ontvangen.

De kinderen logeerden met minimaal twee kinderen bij gastgezinnen. De voertaal was Engels met soms een beetje Duits tussendoor. De kinderen hebben lessen gevolgd op de school en na schooltijd werd er van alles georganiseerd. Eén van de hoogtepunten was het bezoek aan een grote klimtoren van een meter vijftien hoog! Vele kinderen zijn tot het hoogste puntje geklommen…dubbel gezekerd, maar je moet geen hoogtevrees hebben.

Op vrijdag 26 mei kwam de hele club weer op De Overloop aan.  Kinderen moe, maar voldaan en de ouders blij omdat ze hun zoon of dochter weer veilig in de armen konden sluiten.

Op 13 juni komen de Duitse kinderen in Wijk bij Duurstede en verzorgen wij het programma. Zij spelen dan mee in de volledig in het Engels gespeelde musical ‘The Prince on a golden musical note’ die op 14 en 15 juni gespeeld wordt door alle kinderen van de Horn in het gebouw van het Revius. Daarnaast varen de kinderen op de Wijkse Vikingenboot en wordt de kerktoren op de Markt beklommen.

De Duitse gasten worden ook gehuisvest in gastgezinnen. De ouders zullen hun uiterste best doen om het verblijf zo gezellig mogelijk te maken. Onze leerlingen kijken terug op een mooie uitwisseling, we hopen dat onze Duitse gasten dat op 16 juni ook zullen zeggen.