Basisschool De Horn is een gezonde school

Wethouder Wil Kosterman reikte op 19 november het vignet Gezonde School, thema sport en bewegen, uit aan directeur Jan Heijman van De Horn. Het vignet Gezonde School is een landelijke erkenning voor scholen die zich structureel inspannen om de gezondheid van leerlingen te verbeteren. “Het is een fantastische prestatie dat De Horn zich de komende drie jaar Gezonde School mag noemen! Het is zo belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving kunnen opgroeien en hier zorgt De Horn voor”, aldus wethouder Kosterman.

Activiteiten op het gebied van sport en bewegen
De Horn houdt zich structureel bezig met het thema sport en bewegen. Ze doen dit onder andere door kwalitatief goede gymlessen te geven, zowel binnen als buiten. Ook de Daily Mile, beweegtussendoortjes in de klas en deelname aan buitenschools sportaanbod zijn een onderdeel van hun programma. Daarnaast doet de school mee aan de Voel jij je lekker tour. Directeur Jan Heijman geeft aan dat juist aandacht voor gezondheid op school bijdraagt aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

Ondersteuning GGD en buurtsportcoaches
De GGD regio Utrecht en de buurtsportcoaches adviseerden de school over het thema bewegen. Ook ondersteunden ze bij het behalen van het vignet. Komend jaar gaat De Horn aan de slag om ook het vignet voor het thema voeding te halen.