Zitten is het nieuwe roken
Professor Erik Scherder hoogleraar neuropsychologie is een autoriteit op het gebied van gezonde hersenen en gezond leven. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar bewegen en gezondheid. Hersenen gaan beter werken als we meer bewegen.  Kinderen bewegen steeds minder. Dit merken we op school als we sporten. De conditie van vele leerlingen gaat -als je het vergelijkt met jaren geleden- achteruit. Knderen worden wat zwaarder en dat zorgt er dan weer voor dat bewegen steeds vervelender wordt. Vandaar dat op De Horn in alle groepen aandacht wordt besteed aan bewegend leren. Meer activiteit onder de lessen en natuurlijk de ‘Daily mile’.
Daily Mile
Iedere dag een paar rondjes wandelen, joggen of rennen. Daar schiet je conditie van omhoog. Op de Horn zie je dat er regelmatig groepen leerlingen rond de school aan het rennen zijn. Is dat altijd leuk? Nee, niet alle kinderen vinden dat in het begin leuk. Echter het motiveert enorm als je conditie iedere week verbetert.
Gezonde school
De Horn is een gezonde school. Dit betekent dat we expliciet aandacht besteden aan de gezondheid van onze kinderen op het gebied van voeding, bewegen, relaties en seksualiteit. Het vignet ‘Gezonde School ‘ is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. De Hartstichting, Kenniscentrum sport en bewegen, Kankerbestrijding, het Longfonds en verschillende Ministeries
participeren in de Gezonde School. Niets is belangrijker dat je gezondheid en de gezondheid van je kinderen in het bijzonder.
Bootcamp
Leerlingen van de bovenbouwgroepen gaan regelmatig bootcampen. Rennen, wandelen, trap op…trap af en natuurlijk over – en in sloten springen. Op dinsdagmiddag 6 juli zijn de leerlingen van groep 8 met hun leerkracht op pad gegaan. Het bijzondere van deze bootcamp was dat juffrouw Chantal gewoon ook in de sloot sprong. Dat was in al die jaren nog niet gebeurd. Meester Jan gaat vaak op bootcamp, maar hij sprong nog nooit in de sloot. Gaat dit nog een keer gebeuren?