Beste ouders,

Het schooljaar is na deze week nog maar drie weken oud. Het is een cliché en een feit, de tijd vliegt voorbij.

Dit schooljaar wordt afgerond met nog enkele activiteiten die ieder jaar plaatsvinden. Juffendag, opruimen, rapporten schrijven, bestellingen uitpakken etc.  Onze leerlingen van groep 8 nemen momenteel afscheid van elkaar op het zonnige Ameland. Heerlijk om op deze manier nog even bij elkaar te zijn op een prachtig eiland…strand, zon en zee.
.
Er is vanzelfsprekend weer veel gebeurd dit jaar. Dat kan op een school ook niet anders. Zoveel mensen, zoveel wensen en kinderen waar je veel energie van krijgt. Kinderen bruisen van de energie, hebben een heel leven voor zich met zoveel kansen. Wij moeten als opvoeders ervoor zorgen dat ze hun dromen waar kunnen maken.

Dit is mogelijk omdat wij werken met fijne leerkrachten die houden van hun werk. Iedere dag heerlijk met een groep aan het werk om ze te leren rekenen en de regels van de werkwoordspelling bij te brengen. Dit is een belangrijk onderdeel.

Wat ook belangrijk is, wellicht belangrijker…..sociale vorming, hoe gaan we met elkaar om. De lessen ‘Rots en Water’ zijn voor dit onderdeel belangrijk. Na jaren gaan deze lessen ook zijn vruchten afwerpen. De lessen zorgen voor de ontwikkeling van de sociale en emotionele competenties. Leer jezelf en anderen kennen, dan is het mogelijk om je gedrag aan te passen. Dit voorkomt problemen, het maakt je persoonlijk sterker.
Op deze manier werken wij aan het onderdeel ‘Burgerschap’, een verplicht onderdeel van het lesprogramma.

Daarnaast praten we met onze leerlingen over de keuzes die ze iedere keer kunnen maken.
Je kan iets wel of niet doen. Je maakt zelf de keuze en als gevraagd wordt waarom deze keuze gemaakt is, dan zou je dat met elkaar kunnen bespreken.

Wij zijn in het bezit van het vignet ‘De Gezonde School’. Meer bewegen en gezond eten en drinken. Wij werken structureel aan deze onderdelen. Super belangrijk om gezond te blijven.
Het volgende onderdeel waar we aan werken is ‘Relaties en Seksualiteit’ Dit wordt ook een vast onderdeel van het programma op onze school.

Ik kijk terug op een fijn schooljaar. Nog een paar weken en dan een paar weken genieten van de vakantie.

​Jan Heijman