WIJK  BIJ DUURSTEDE Alle leerlingen van groep 8 van de Wijkse basisschool De Horn ontbeten woensdagochtend in het Huis van de Gemeente.
Zij genoten met burgemeester Iris Meerts van een goed en gezond ontbijt in de raadzaal. Het was de eerste keer dat de burgemeester meedeed aan dit ontbijt.
Door de coronamaatregelen ging dit Burgemeestersontbijt de afgelopen twee jaren niet door.

BETERE GEZONDHEID Samen ontbijten is gezellig en zorgt voor een betere gezondheid. Het ontbijt voldeed aan de huidige richtlijnen van het Voedingscentrum. Er waren veel volkorenproducten en gezond beleg, zoals cherrytomaatjes. Gezond eten is belangrijk voor een goede gezondheid. De Wijkse bakker die het brood verzorgde, vertelde over het bakkersvak. Op de kinderen maakte het veel indruk, dat de werkdag voor bakkers al om 02.30 uur begint. Het was een leerzame en gezellige ochtend.

Iris Meerts praatte met de kinderen onder meer over hoe belangrijk ontbijten is. ,,De kinderen vertelden graag over hun ontbijt thuis en wat ze dan het liefste eten. Ze waren vandaag erg blij met de grote keus in broodbeleg. Jasper uit groep 8 wilde nooit eerder tomaten eten. In ruil voor het eten van een cherrytomaatje kreeg hij een selfie met mij. De smaak van het tomaatje viel hem mee, zei hij. Het was een supergezellig ontbijt met de kinderen”, zegt burgemeester Iris Meerts.

DIGITALE QUIZ Na het ontbijt volgde een quiz en kreeg de school een cadeaucheque Na het ontbijt organiseerde basisschooldirecteur Jan Heijman een digitale quiz voor de leerlingen. De winnaar hiervan krijgt binnenkort een taart van de bakker. Het ontbijt werd altijd gekoppeld aan een goed doel en dat is voor deze keer nog gedaan. Burgemeester Meerts gaf samen met een paar kinderen een cheque van € 250 aan directeur Heijman. De school had als goed doel kinderboerderij De Vliert uitgekozen.

Het Burgemeestersontbijt is in een nieuw jasje Voor het eerst is het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Hiermee ontstaat er een extra moment, om de waarde van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. In november is het Nationaal Schoolontbijt.

 

Bron: Wijks nieuws