Sinterklaas komt aanstaande zaterdag 14 november aan in het plaatsje Zwalk. Zwalk is een plaats in Nederland die niet op de kaart staat. Deze aankomstplaats is gekozen omdat er anders teveel mensen komen om de Sinterklaas te verwelkomen. In deze coronatijd niet wenselijk.

Veel kinderen in Nederland, dus ook in Wijk bij Duurstede,  hebben tekeningen gemaakt voor Sinterklaas. Deze tekeningen worden zaterdag door de burgemeester van Zwalk overhandigd aan de Sint. Het is allemaal een beetje ingewikkeld, maar alles is in deze virusperiode eenmaal anders dan anders geregeld.

Onze burgemeester van Wijk bij Duurstede -Iris Meerts- heeft de tekeningen die de kinderen van De Horn hebben gemaakt persoonlijk opgehaald. Zij zal ervoor zorgen dat deze in Zwalk komen. De burgemeester van Zwalk geeft ze dan weer aan de Sint.

De burgemeester was heel erg blij dat ze was uitgenodigd op De Horn. Ze heeft de tekeningen in ontvangst genomen en ook vele vragen van kinderen beantwoord. ‘Burgemeester bent u het hele jaar lief geweest?’  De burgemeester gaf een eerlijk antwoord:  ‘Het is niet mogelijk om altijd lief te zijn, maar ik doe wel mijn best’.