Op maandag 27 juni hebben we de gezamenlijke vergadering van de ouderraad en de medezeggenschapsraad gehad. Samen hebben we het schooljaar doorgenomen. Wat waren enkele hoogte punten van het jaar?
Soms is -ook op een school-  ‘gewoon’ al heel goed. Vele kinderen gedijen het beste bij regelmaat. Dat is gelukkig bij ons op school vele weken het geval. Rekenen, spelling, Engels, IPC, schrijven, pauze…volgens het plan dat aangegeven staat op het planbord. Lekker voorspelbaar
Dit ‘gewone’onderwijs moet aan de andere kant wel aantrekkelijke en uitdagend zijn voor deze nieuwe generatie. Daar zijn de leerkrachten dan wel heel druk mee.

                                                  Enkele hoogtepunten van het jaar

  • De fietstocht langs het Amsterdam-Rijnkanaal met de leerlingen uit groep 7 en 8. Een prachtige tocht van het Centraal station naar Wijk bij Duurstede. Het weer was fantastisch. Een enorme uitdaging voor de kinderen en de ouders die meefietsten. Dik 75 kilometer op één dag.
  • De schatkamer van de Sint was verrassend voor de kinderen. Alle cadeautjes lagen keurig opgesteld in een prachtige ambiance. Dat moeten we zeker volgend jaar herhalen.
  • De IPC projecten met als een hoogtepunt de reptielen ‘live’ op school op de Overloop. Verschillende kinderen hebben de slang in hun nek gekregen. Daarnaast de vaartocht over De Lek in een echt Vikingschip.Er zijn ook twee mooie houten bomen aangekocht voor de persoonlijke doelen.
  • De kinderen uit groep 8 zijn dit jaar zelfs twee keer op kamp geweest. Eén keer in het begin van het schooljaar naar ’t Wilgje in Buren en in juni naar Ameland.
  • Een groep kinderen uit groep 6 en 7 zijn naar Sittensen geweest. Een paar dagen in een Duits gastgezin. Reuze spannend in een heel andere omgeving op een vreemde school. Het is allemaal uitstekend gegaan.
  • Iedereen is lovend over de film die gemaakt is over onze school. Deze film geeft duidelijk onze visie weer. Sociale vorming, een belangrijke pijler van onze school. Leren dat andere kinderen wellicht heel anders denken en handelen dan jij zelf. Iedereen is anders, respect voor iedereen.Rekenen, taal, kunstzinnige vorming en IPC…maar ook burgerschap. Kinderen ontwikkelen hun persoonlijkheid tijdens de Rots en Waterlessen
  • De schoolreis was voor vele kinderen ook een hoogtepunt. Het sprookjesbos was voor de kleintjes magisch. De heks, Doornroosje, de dwergen…ze waren er allemaal. Voor de grotere kinderen waren de attracties de grote trekpleister. Jammer genoeg was het heel druk en de wachtrijen lang. Dankzij de medewerking van vele ouders was het een geslaagde dag.
  • Het werken met de groepen 2/3 is bijzonder goed geslaagd. Deze manier van onderwijs wordt voortgezet in groep 4. Eén onderdeel van het lesprogramma wordt voor de kinderen van deze groep aangepast. Vanzelfsprekend wordt u geïnformeerd.Wat fijn dat er zoveel ouders zijn die onze school een warm hart toedragen en zich willen inzetten voor het geluk van onze leerlingen. De vergadering is afgesloten met een drankje en een hapje.