Blijdschap op basisschool de Horn

Met veel gejuich en een groot applaus werd, op dinsdag 7 maart, de vrachtwagenchauffeur uitgezwaaid, die de hulpgoederen bestemd voor Bahçe in Turkije bij basisschool de Horn kwam ophalen. 

Nadat het aangeboden transport eerder niet door kon gaan, uit angst voor nieuwe aardbevingen, stonden de dozen twee weken in het speellokaal van De Horn.. Ook bij basisschool de Wegwijzer en Kringloopwinkel ‘Nogges’ stonden spullen klaar om vervoerd te worden. Het leek er naar uit te zien dat de ingezamelde spullen niet op de plaats van bestemming terecht zouden komen.

Als laatste redmiddel schakelde (juf) Esther Ewoldt-Akdeniz het programma Hart van Nederland van SBS6 in. Samen met haar man Harun, die afkomstig is uit het gebied en hun twee dochters Elife en Filiz deed ze een oproep op de televisie. ‘Wie kan ons helpen om de ingezamelde goederen op de plaats van bestemming te krijgen ? . Deze oproep leverde maar liefst negen vrachtwagenchauffeurs op, maar helaas geen vrachtwagen, 

Totdat er door twee ouders van De Horn werd getipt om contact op te nemen met Said Arslan van stichting Vervoer Hulpgoederen Turkije en Syrië (https://stichtingvhts.nl/). 

Esther belde hem op en hij kwam dezelfde dag naar school en besloot zich in te willen zetten na het hele verhaal gehoord te hebben. Binnen enkele dagen zal het vervoer naar Turkije alsnog plaatsvinden.

Uiteindelijk is de inzamelingsactie een groot succes geworden. We danken alle hulpouders, leerkrachten van De Horn  en kinderen die zich hebben ingezet. De mensen in het getroffen gebied zullen dankbaar zijn.