Nationaal schoolontbijt 2018

Duizenden scholen hebben deze week deelgenomen aan het ‘Nationaal Schoolontbijt’.  Ook alle leerlingen van De Horn. Aandacht voor een goed ontbijt is -vooral in deze tijd- zeer belangrijk.

‘Ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als ene bedelaar’, heeft een gunstig effect op de preventie van overgewicht.

Brood, fruit, yoghurt , melk en thee…..alles was aanwezig. Het ontbijt  is gesponsord door supermarkt  Boni uit Odijk. Hiervoor onze dank.

De kinderen van groep 6 zijn uitgenodigd door de burgemeester om te ontbijten op het gemeentehuis. Door de facilitair medewerkers was alles keurig voorbereid in de raadzaal.

Waar normaal de raadsleden debatteren, genoten nu de kinderen van een gezond ontbijt.

De kinderen werden door de burgemeester welkom geheten. Hij benadrukte het ook belang van een goed ontbijt.

 

Staatsinrichting

Daarnaast kregen de kinderen een klein lesje staatsinrichting.

Wat gebeurt er in de raadzaal?  Kan iedereen burgemeester worden en hoe word je burgemeester?

Vele vragen van kinderen werden vlot door de burgemeester beantwoord.

 

Prettig wonen in Wijk bij Duurstede

Vier leerlingen benadrukten dat het prettig wonen is in de stad. Veel groen, goede sportvoorzieningen, weinig boze mensen en goede scholen en winkels. Er zijn ook aandachtspunten: plastic en peuken op straat en natuurlijk de hondenbezitters die ervoor zorgen dat kinderen met hun schoenen in poep trappen.

Voor wat dat betreft zijn deze hondenliefhebbers onverbeterlijk. Ook kinderen zien dit in de praktijk zo vaak gebeuren.  ‘Gewoon doorlopen’ en de poep laten liggen.

De kinderen geven hun leven een acht  en twee leerlingen zelfs een negen! Dat zijn mooie cijfers.

 

Cheque

Namens de gemeente Wijk bij Duurstede heeft de burgemeester een bedrag van 250 euro overhandigd aan één van de leerlingen. Dit bedrag komt ten goede aan de Stichting Kinderpostzegels.