Op maandag 14 december hebben alle kinderen van De Horn heel hard gewerkt om een prachtig sfeerlichtje te maken voor de ouderen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Ouders van de ouderraad van De Horn hebben hiervoor contact opgenomen met allerlei instellingen. Bijna gooide de lockdown roet in het eten. Gelukkig bleek iedereen heel flexibel en waren de plannen snel gewijzigd voor de bezorging.
‘Juist in deze tijd moeten we doorzetten’, aldus de leerkrachten van De Horn, waar burgerschap een belangrijke plek in het curriculum heeft.  Rekening houden met elkaar en goed voor elkaar zorgen in deze coronatijd en natuurlijk de jaren die gaan komen.  ‘Ik vind, ik moet, mijn mening is……’, dit horen we de laatste jaren veel te veel.
 ‘Wat vind je, wat zou je willen’ zou je meer moeten horen. En jouw mening? Soms is mijn mening misschien niet eens zo belangrijk. ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’. Ouderwetse spreekwoorden blijven soms zeer actueel. Meer empathisch vermogen. Leef je in de gedachtewereld van een ander in. Niet alleen met de Kersttijd maar het hele jaar door. Daar werken we op De Horn aan!
Wij hopen dat de lichtjes elke dag een glimlach op een gezicht geven, dan is het voor ons geslaagd. Bedankt lieve kinderen van De Horn!